Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

"Късметлията" - бл. 16 в бургаския комплекс "Меден Рудник"
14 дек 2017 07:00,
94
Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева
Снимка: Facebook

Жилищен блок в бургаския комплекс "Меден Рудник" протече, след саниране, за което са платени близо 3 млн. лева, алармираха потърпевши.

Сградата не е имала никакви проблеми преди ремонта, твърдят хората. Сега прясно санираният блок капе отвсякъде и при всеки дъжд апартаментите се наводняват.

"Живеем в някакъв ужас, най-много се наводняват жилищата на последния етаж, но и апартаментите под тях са с течове. Климатиците, които поставиха пък изгоряха - дали от влагата или от неправилно поставяне - никой не знае", оплакват се пред "Монитор" живущите в бл. 16.

Те са информирали за проблема общината и фирмата-изпълнител. До момента обаче от компанията не са предприели никакви действия, за да отстранят проблемите.

Течовете започнали още преди завършването на ремонта. Според хората от блока, причината е, че изпълнителят е свалил старата изолация на покрива и на нейно място поставил нова, която обаче се оказала крайно некачествена.

"От таваните на последния етаж шурти черна вода, която се просмуква по стените и по фугите стига и до долните етажи. Изолацията на места не е довършена - вижда се отдалеч. Потрошиха милиони левове, само за една фасада, а ни докараха страшни проблеми. Жилищата ни мухлясват и се рушат от течовете", недоволстват хората.

От община Бургас заявиха, че са запознати с проблема и са дали предписание на фирмата-изпълнител да се заеме с отстраняване на течовете в 20-дневен срок. 

Ако дотогава компанията не изпълни задължението си, спорът ще бъде отнесен за решаване пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
10
 
! Отговори
Това е преди 6 години
А тръгнали да лаят срещу учените, които работят с космически агенции и продават в чужбина иновативни продукти, вкарват антиевропейски фондации в образованието
63
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изненадани? То не може за гейрберасткия чиновник - партиен функционер 50-60% лепта и на края - качество. Дори изпълнителя да е съвестен /а той не е, обикновено е в схемата/ няма как с п.@дня да направи боя.
62
0
 
18
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Един гербераски ***...живее в съседния вход и ни е "уредил"хахаха за саниране ...ще ни почват напролет....
61
0
 
15
 
! Отговори
Герберастията убива! преди 6 години
Засега фирмите ги има в правния мир,но когато фалират какво ще правите?
60
0
 
33
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Смятай за един блок 3 милиона на *** .....не знам за какви милиарди става дума дето отиват в джобовете на богопомазаните (народноизбранници) ......после пари нямало за армия за пенсии за майчински и т.н.......Каква е тази *** не знам, но знам кой е виновен ...тия които гласуват за богопомазаните .....не самите богопомазани, а тия които ги правят такива !
59
22
 
7
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Какво пак мрънкате и недоволствате ? Нали е санирано какво повече искате ? Направете си го сами като много разбирате :) За толкова пари толкова !
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива политици - толкова. Ама народът избира политиците. Кой гласувал за нашите, да не му замине службицата, кой отишъл за гъби, понеже е над нещата. Толкова.
57
0
 
26
 
! Отговори
... преди 6 години
Та колко милиарда дадохме ние като данъкоплатци за точно таз програма! Е надявам се и пеевски и доганя и боце да са си запълнили някоя и друга дупка по зъбите с тия ОТКРАДНАТИ 1-2 милиарда лева за сранирането дето те го направиха! Не знам точно как е възникнала френската революция, но си мисля, че е било точно с някакво такова натрупване на МИЗЕРИЯ! Знам, че ние българите сме такова племе, че бая мизерия ще се наложи да ни се натрупа, но се надявам някой ден ....
56
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 3 милиона щяха д апостроят съвсем нов блок, със съвременни и качествени материали и пак щяха да останат пари. Това "саниране" по разхищение е адкватно на проектите КТБ и Белене. Все по 3 милиарда държавни пари потънаха в правилните джобове.
55
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете, че "Общата кобила и кучетата не я ядат" Та, така за обществените поръчки...важното е че са "взети едни пари, а тепърви всеки сам за своя имот ще дава още пари...Та "Където е текло, пак ще тече"Много мразя, да казвам"Казах ли ви?"
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В строителните фирми повече от работниците са *** братя . С такива хора , няма как да има качество . Такива проблеми ще стават още повече .
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червен клошар (40)Абе ти днес изпи ли си хапчетата? Такава глупост и тъпoтия рядко се срещат. Сигурно си от верните на вожда. Сигурно и лична гвардия ще му направите и винаги първи на амбразурата
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирмите може да са върнали половината на герб, но и за 250 лева на квадрат, може да се налепи изолацията и да се оправи покрива. Въпроса е че и фирмите са дреп.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Няма нужда. Тя е държала маркуча и се е правила на пожарникар. В резултат - течове, пробойни и т.н. :)
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно бе бойчето не е лепил изолацията, той само натисна фирмите той само натисна фирмите и взе половината от парите (е сега за някой и друг милиард няма да го правим на въпрос), а с другата половина се направи санирнето и се разпределиха пари за герберастте по места, та така - не очаквайте качество от схема за източване, платена от целия български народ!
49
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да ви бръкна в здравето, но за тая работа трябваше да се наемат турски фирми, с работници турци. Ние сме калпави. Който е строил, знае за какво говоря.
48
1
 
34
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Какви 3 милиона? Те 2 милиона са дали на ГЕРБ, за да спечелят търга и са платили половин милион на подизпълнителите, за да свършат работата. С тези пари подизпълнителите какви материали да купят и какви майстори да наемат ?!И пак да гласувате да ви управлява БКП-ДС мутро-олигархията на ГЕРБ, БСП, ДПС !
47
0
 
16
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Сметката ти е вярна,но по пазарни цени.Ако го строи държавата или общината /както е ремонта/,може да излезе мнооооого по-скъпо.А ако го строят без кражби ще излезе доста по-евтино от твоята сметка,т.е. излиза по-евтино държавата да построи нови жилища и да ги предостави на хората.
46
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладка работа е с това саниране - около 500лв. на квадрат. Такава завишена между 10-15 пъти цена на свободния пазар няма. Евала за програмата - както и всички други де ... Смятай за какви кражби иде реч. За нагласените обществени поръчки мога много да говоря - особено за Варна, нещо страшно е. Всички са замесени, няма на кого да кажеш нещо/Управляваща партия, кмет, фирма изпълнител, подизпълнител - и всеки си иска неговото по линията/
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, БСП, БКП и Орешарски са виновни за некачественото саниране, Асфалт паша ще го обяви другият месец.