Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

"Късметлията" - бл. 16 в бургаския комплекс "Меден Рудник"
14 дек 2017 07:00,
94
Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева
Снимка: Facebook

Жилищен блок в бургаския комплекс "Меден Рудник" протече, след саниране, за което са платени близо 3 млн. лева, алармираха потърпевши.

Сградата не е имала никакви проблеми преди ремонта, твърдят хората. Сега прясно санираният блок капе отвсякъде и при всеки дъжд апартаментите се наводняват.

"Живеем в някакъв ужас, най-много се наводняват жилищата на последния етаж, но и апартаментите под тях са с течове. Климатиците, които поставиха пък изгоряха - дали от влагата или от неправилно поставяне - никой не знае", оплакват се пред "Монитор" живущите в бл. 16.

Те са информирали за проблема общината и фирмата-изпълнител. До момента обаче от компанията не са предприели никакви действия, за да отстранят проблемите.

Течовете започнали още преди завършването на ремонта. Според хората от блока, причината е, че изпълнителят е свалил старата изолация на покрива и на нейно място поставил нова, която обаче се оказала крайно некачествена.

"От таваните на последния етаж шурти черна вода, която се просмуква по стените и по фугите стига и до долните етажи. Изолацията на места не е довършена - вижда се отдалеч. Потрошиха милиони левове, само за една фасада, а ни докараха страшни проблеми. Жилищата ни мухлясват и се рушат от течовете", недоволстват хората.

От община Бургас заявиха, че са запознати с проблема и са дали предписание на фирмата-изпълнител да се заеме с отстраняване на течовете в 20-дневен срок. 

Ако дотогава компанията не изпълни задължението си, спорът ще бъде отнесен за решаване пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само при тях ли проблеми? Аз знам за 6 такива случая вече, два са от моя град(5 блока, 2 са санирани). и 2то кабелите и кутиите на интернета и кабеларката зазидани под изолацията. Паднали дограми, разпадаща се изолация, течащ таван, на 2ма им запушили абсорбаторите. Издържаха цели 5 месеца!!! Я припомнете колко милиона струваше санирането на 1 блок и кои го плаща, защото сега Европа започна да си иска парите за санирането, защото е некачествено.
43
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо, Бойко не е лепил хидроизолацията на тоя блок. Налепили са я хора като нас, със същото отношение към работата и дребнотарикатски склонности. И понеже масовката е такава, няма причини да очакваме нещо в тая държава да се подобри.
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Проста сметкаЦацата няма си разваля рахато и аверството с Асфалт паша ефенди за едни 1 000 000 000 дадени за саниране на обръча от фирми.
41
1
 
31
 
! Отговори
Измислена програма преди 6 години
Измислена програма, измислени резултати. Така става, когато държавата се бърка където не й е работа. От къде на къде ще плащам аз за да санират чужди блокове. Тия пари хитро са решили.да ги откраднат, като сложат една мазилка. По умно беше тротоари да направят.
40
1
 
31
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Като ПОВЯРВАХА на Бойко Борисов и глутницата му така им се пада. Фондове, иновации ......, само, че паричките ИЗТЕКОХА в "МОЯ" джоб.П.П.ГЕРБ: България ще я споходи участта на бл.16.Гласувайте!
39
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трудоваците от соц-времето бяха в пъти по-кадърни строители, сега половината гледат две клипчета в туб-а и майстори се пишат , а другата половина се учат от тях.
38
4
 
11
 
! Отговори
Българска работа преди 6 години
Ние го мислихме за добро, но стана както винаги.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се провери къде е била Нинова по време на последния дъжд!
36
1
 
19
 
! Отговори
prostyu преди 6 години
А Делян честен политик бе, цялата му рода и тя честна, кум сват на булката брат.
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се качил майстора да огледа и намерил носна кърпичка с инициали "Р. Овч."
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза, че koмyниста преди 40-50 години е правил покривите качествено, защото до сега не са текли, или поне не като лейка. А демократичните "модерни" технологии водят до ревматизъм... Някаква лъжа има в цялата история.
33
21
 
5
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Най-вероятно течовете са след умишлената на меса на хора на БСП от блока, както в случая с паветата по Дондуков и дупката на Тракия. Тогава категорично се доказа, че са умишлени действия.Знаем, че комунистите 2013 се "самозапалваха" умишлено пред камера, която веднага беше изключвана за да ги изгасят с пожарогасител.Червените престъпници на всичко са готови, за да се докопат до властта!
32
2
 
18
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Така им се пада, вуйчо ми като взе да си изолира апартамента говори със съседите, че не са премного пари и като ще вика алпинисти е добре да се съберат всички и ще им дойде с намаление, ама пусти ***, изкараха го че едва ли не фирмата е на вуйчо ми и че иска да вземе едни комисионни и да излъже всички само защото каза че са му я препоръчали едни познати , дето са останали доволни от свършеното. ... човека си плати и повече не се занимава.
31
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
гласуваите за герб и не пискаите
30
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте така драги ми наивници, Тиквун е спасителят на България, всичкото Европа го обича, пък вие така да го плюете. Санирането може и да е некачествено, но за сметка на това е много скъпо :)
29
5
 
64
 
! Отговори
Проста сметка преди 6 години
Кооперация с 20 апартамента по 4 на етаж,на 5 етажа ,средна цена на апартаментите 50 000 евро .20х50000=1 000 000 евро ,1 000 000 х1.955=1 955 000 лева . За 3 000 000 лева ще се построи нова кооперация , а вие за 3 милиона сте залепили стериопор и сте измазали ...ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! И КАТО ЕДИН БУДЕН МЛАД ЧОВЕК ,ЩЕ ПОПИТАМ :КОГА ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА ПРОКОРАТУРАТА?
28
1
 
29
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Герб. Коментарите са излишни.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На вълкът не му тече, защото сам си санира.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ще се стига до съда, да си извикат една фирма да им ремонтира покрива и да заведат дело за щети и разходи по отстраняването на дефектите.
25
0
 
45
 
! Отговори
Перо преди 6 години
6 входа по 24 апартамента правят 144. От 3 милиона се падат средно по 20 833 лв. на апартамент. При това поне половината са си били със сменена дограма, а една трета - с външна изолация. "Усвоените" пари реално са над 30 000 на панел. Кражба от нашите пари. Това е истинският проблем, не течовете. Нито прокуратурата реагира, нито т.нар. опозиция. И няма пари за пенсии и болници.