Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева

"Късметлията" - бл. 16 в бургаския комплекс "Меден Рудник"
14 дек 2017 07:00, Златко Желев
94
Тече, всичко тече... в саниран блок за едни 3 млн. лева
Снимка: Facebook

Жилищен блок в бургаския комплекс "Меден Рудник" протече, след саниране, за което са платени близо 3 млн. лева, алармираха потърпевши.

Сградата не е имала никакви проблеми преди ремонта, твърдят хората. Сега прясно санираният блок капе отвсякъде и при всеки дъжд апартаментите се наводняват.

"Живеем в някакъв ужас, най-много се наводняват жилищата на последния етаж, но и апартаментите под тях са с течове. Климатиците, които поставиха пък изгоряха - дали от влагата или от неправилно поставяне - никой не знае", оплакват се пред "Монитор" живущите в бл. 16.

Те са информирали за проблема общината и фирмата-изпълнител. До момента обаче от компанията не са предприели никакви действия, за да отстранят проблемите.

Течовете започнали още преди завършването на ремонта. Според хората от блока, причината е, че изпълнителят е свалил старата изолация на покрива и на нейно място поставил нова, която обаче се оказала крайно некачествена.

"От таваните на последния етаж шурти черна вода, която се просмуква по стените и по фугите стига и до долните етажи. Изолацията на места не е довършена - вижда се отдалеч. Потрошиха милиони левове, само за една фасада, а ни докараха страшни проблеми. Жилищата ни мухлясват и се рушат от течовете", недоволстват хората.

От община Бургас заявиха, че са запознати с проблема и са дали предписание на фирмата-изпълнител да се заеме с отстраняване на течовете в 20-дневен срок. 

Ако дотогава компанията не изпълни задължението си, спорът ще бъде отнесен за решаване пред съда.
 


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ще се стига до съда, да си извикат една фирма да им ремонтира покрива и да заведат дело за щети и разходи по отстраняването на дефектите.
28
0
 
45
 
! Отговори
Перо преди 3 години
6 входа по 24 апартамента правят 144. От 3 милиона се падат средно по 20 833 лв. на апартамент. При това поне половината са си били със сменена дограма, а една трета - с външна изолация. "Усвоените" пари реално са над 30 000 на панел. Кражба от нашите пари. Това е истинският проблем, не течовете. Нито прокуратурата реагира, нито т.нар. опозиция. И няма пари за пенсии и болници.
27
0
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
И като се сетя,че тука умните го смятахме по 17 000 за апартамент и падаm от смях!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заведат дело срещу строителя извършил некачествен ремонт
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такаа, сега аз предлагам по същата тази схема, по която от 25 години се лъже българският народ, тъмночервените герберасти да изтеглят още еди заем, този път 30 милиарда и хората пак да гласуват за тях...
24
0
 
53
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Санирането е най-голямата кражба за годината.Да ни е честито!
23
0
 
45
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Нали било тролене на БСП бре ,атлантически оптимисти.Хората специалисти ви казваха и то не членове на БСП,че само лепене на стириопор не е саниране,ама нали сте си селски лакомници.На дребно да сте уж на печалба!!!Е тия тънки истории ни сринаха.Хак да ви е!!Информация имаше винаги,с месеци се обясняваше,ама вие пак се натискахте,да помогнете в кражбата на 1 милиард от ГРОб!!!Даже не ми се обяснява!!!
22
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки ден през който присъства теча, фирмата трябва да заплаща неустойки на собствениците на обекти в сградата. А не след 20 дни да е отстранен и после в съда.
21
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейййй, *** не виждат ли как богатеем, живеем охолно и с усмивка, пътуваме до Гърция всеки уикенд, пенсиите скочиха, заплатите също, цените на тока, водата, парното, газа, храните падат? И са готови да клатят държавата ни, която благодарение на Батко придобива международен авторитет, стана обединител на Балканските държави. И протекъл един блок, много важно, ще събират хората вода която няма да плащат.На фона на огромните успехи това е нищо.Сигурно в блока живеят ***, така им се пада.
20
1
 
48
 
! Отговори
хари потър преди 3 години
Гарантирано от ГЕРП. Има ли още накой да си вързва на тези лъжци и мошеници?
19
1
 
50
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
"Никой не очаква от 2000 санирания, всички да са 100% качествени, нали?1-2 случая на 2000 е направо нищо"Да бе! Оня стар виц знаеш ло го дето в един завод със 100 работника уволнили 1. Събрал директора хората и казал: Тази година колеги сме много добре - само 1% съкращения. Уволненият станал и казал: Какъв 1% бе! За мен са 100...
18
7
 
1
 
! Отговори
Меден курник преди 3 години
Бургазлиите кореняци.хи хи
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В същия комплекс бяха построили едни нови кооперациийки някъде преди 6-7 години на баира над новата църква. По работа се наложи да вляза в една от тях и ми направи впечатление, че по задната страна се е стичала много вода и цялата беше по протежението на височината на блока в ръжда.
16
0
 
28
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Саниране по български - разбирай, че е на ГРЕШНИ пари прибиране !28165
15
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може...блок саниран от Боко..да е протекъл.Оплакалите се са комунисти...привърженици на Нинова...а и искат да дестабилизират властта, точно преди председатвлството на ЕС.
14
1
 
54
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 3 години
Честито на ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!! МИЛИАРДИТЕ откраднати от Бай СУДЖУК и шайката СУДЖУЦИТЕ 3 са причината всички "санирани" сгради да подлежат на СЪБАРЯНЕ, за да се спасят човешки животи вследствие на неизбежното САМОСРУТВАНЕ!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
13
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видимите резултати на гробарите, че гепенето продължава и не е спирало 9 години. Кой колко открадна е трудно да разберем, но за тези 9 години, откраднатото се изчислява на една трета от бюджета ни, около 34 милиарда. Батко Буби нищо не е взел, има само 24 к като спестени. Цецо Цървула също, чисти като Момини сълзи. Свинетка, Шиши, кой ли не е грабил от нас. И нищо, всички невинни. За КТБ те не са виновни, може би Путин или Обама обраха банката. Нема такава държава!!!
12
1
 
50
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 години
ТАКА Е С ВСИЧКО "ПОСТРОЕНО" ОТ ГЕРБ.СИМУЛИРА СЕ НЯКАКВО СТРОИТЕЛСТВО ЗА ДА СЕ ОДКРАДНАТ ПАРИТЕ.ТАКА Е С ВСИЧКО ЗА КОЕТО СЕ ДАВАТ ПАРИ.КОЛКОТО ДО СЪД ,ЗАБРАВЕТЕ.ТЕЗИ ДЕЛА СЕ ТОЧАТ С ГОДИНИ ДОКАТО МИНЕ ДАВНОСТ.
11
0
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмата сигурно вече са я закрили, това е добре известен номер Вземат парите и като ги раздадат по веригата я закриват, после правят друга за следващия блок. Така никой не може да ги хване нито за гаранции нито за данъци
10
4
 
63
 
! Отговори
Бойкокрадеисгъза преди 3 години
Така е в Герберистан. С Н.В. Тиква Първи до 20 г. сме изчезнали. Който гласува за герберастите е пердераст.