Макар и дъждовно, температурите високи – до 17°C

Застудяването постепенно ще настъпва в страната
16 дек 2017 08:07, Петя Славова
1
Макар и дъждовно, температурите високи – до 17°C
Снимка: архив, Reuters

Дне облачността ще се вплътни. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу неделя ще обхванат и източните райони.

Ще духа умерен, в Източна България - и временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава, съобщават синоптиците от НИМХ при БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м - сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа силен, по билата - до бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад ще прониква студен въздух. Температурите ще се понижат значително и минималните ще са между 1 и 6 градуса, а максималните - между 3 и 8 градуса.

Валежите ще продължат. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, който в по-ниските планински райони ще се примесва със сняг.

През нощта срещу понеделник с продължаващото застудяване дъждът навсякъде ще премине в сняг. Облачността ще се задържи предимно значителна, с временни разкъсвания над западните райони, където ще е и почти без валежи. Температурите ще се понижат с още 3-4 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее "дне беге"!