Студ, дъжд, сняг... Зимата се връща с нова сила

През следващите дни градусите ще се понижат още
Обновена: 16 дек 2017 18:15 | 16 дек 2017 18:12, Веселина Йорданова
11
Студ, дъжд, сняг... Зимата се връща с нова сила
Снимка: архив, БулФото

През нощта ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Източна България - умерен и с него ще прониква студен въздух, според прогнозата на НИМХ-БАН.

През деня застудяването и валежите ще продължат, като значителни количества дъжд ще има в крайните югоизточни райони. С понижението на температурите още преди обяд дъждът във високите полета на Западна България и Предбалкана ще премине в сняг, а по-късно през деня и на повече места в Северна България.

След обяд валежите от запад ще започнат да спират. Сутрешните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, към 14 ч. ще са между 1 и 6 градуса, малко по-високи ще са в югоизточните райони.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и в края на деня вече ще е близко до средното за декември.
Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-интензивни в часовете около и преди обяд. Ще духа слаб до умерен северен вятър и с него температурите ще се понижават, към 14 ч. ще са 5-6 градуса в северните до 9-10 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, преди обяд в по-ниските части - от дъжд. По високопланинските проходи ще има условия за навявания. По-късно след обяд от запад валежите ще спират. Ще духа до умерен северен, по най-високите части - все още западен вятър. Към 14 ч. на височина 1200 метра температурата ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса, ще се понижават.

През следващите два дни от север ще продължи да прониква студен въздух, температурите ще се понижат още и минималните ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между 0 и 5 градуса. Облачността ще се задържи предимно значителна. На места ще превали сняг, предимно слаб, през първия ден в Югоизточна България - и дъжд. Вятърът в повечето райони ще е слаб, в понеделник в източните - умерен и временно силен, в Североизточна България ще има условия за навявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е виновен! Протест!
6
1
 
11
 
! Отговори
:):) преди 6 години
що за тъпо заглавие
5
3
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Времето си му е време, ами на нас не ни е време да не го харесваме.
4
2
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
стига глупости..-а-с-и смешните зими...едно време заваляваше сняг ноевмври и се стопяваше през март
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студ, дъжд, сняг... Зимата се връща с нова сила..............че тя още не е започнала,температурите са още плюсови.
2
3
 
5
 
! Отговори
Simeon преди 6 години
Oh zima, ohhkef
1
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаех си аз, че ще има коледен подарък за суфиянците 2 метра сняг, лед, студ , поледици, парализиран транспорт, с ецна фума апокалипсис в дифия. И така ще държи не по малко от 1 месец .