Над 500 машини чистят снега, най-много вали в Софийско

Пътните управления и фирмите работят на 24-часов режим
Обновена: 17 дек 2017 16:00 | 17 дек 2017 15:58, Веселина Йорданова
16
Над 500 машини чистят снега, най-много вали в Софийско
Снимка: БТА

Над 500 машини обработват пътните настилки по републиканската пътна мрежа в районите със снеговалеж, съобщиха от АПИ. Най-силни са снеговалежите в Софийска област.

В Троянския проход - път II-35 Троян - Кърнаре, е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 тона поради снегонавявания.

Без ограничения е движението през проходите "Айтоски", "Котленски", "Обзорски", "Печинско", "Превала", "Предел", "Републиката", "Ришки" и "Рожен".

Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през проходите "Вратник" и "Твърдишки". Забранено за камиони над 3,5 тона е преминаването през проходите "Дюлински" и "Пампорово". Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона през проходите "Петрохан" и "Шипка".

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с подходящи гуми, тъй като се очаква засилване на снеговалежа, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снега се стопи още докато валеше. Интересно, какво правят тези 500 машини. Най-вероятно усвояват едни пари за почистване...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Шимитли няма сняг!
10
0
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Това не е снег. Снег е повече от 20 сантима. Тука я има 1 я нема. Корупция!!!!!!!!!!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с Хитрино ,с Мизия ,с Бисер ?!?? И с ище ,колко други ?!?!?Само Питам !
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяяяяям Праззз !!
7
2
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
До номер 6: Дребна душица си братле...съжалявам те
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИЯТ СНЯГ ДА ВАЛИ В СОФИЯ. НЕ НИ СВИДИ ДА ГО ОТСТЪПИМ НА СТОЛИЦАТА.
5
3
 
17
 
! Отговори
Ганчо Крадльото преди 6 години
Снегарините пак ще "чистят" с вдигнати гребла и нафтата от икономията в тубите и направо в гаража на шофьора.
4
2
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 2Вярно бе.През седемдесетте не валеше сняг и нямаше лед.Сигурно го бяха забранили на някой пленум на БКП
3
9
 
4
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
Другарю синоптик,разбрах за твоите отлични метерологични познания,но най важното за теб беше ,да оплюеш държавата,или по точно управляващите.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В софия няма сняг. Какво чистят е интересно? Този сняг дето вали е мокър и не се задържа. Температурите са около 0 и 2 градуса при тези температури сняг не се задържа. Сняг се натрупва когато тмпуратурата е под минус 3 градуса и снега не е примесен с дъжд. В това кишаво време е най опасно ако през ноща темпуратурите се сринат до минус 5 градуса и утре сутринта стане пързалка. Ще има изпочупени кости и ламарини. Но това през 70-те години не ни плашеше! Сега е страшно щото няма държава!
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aх летете снегорини.Кон изправя се, изцвили и отронил сетни сили,грохне мъртъв на земята някой воин поразен.В миг уплашен спира коня, но наново той догонястъпките на снегорина, в общий прилив устремен.Снегорини от всички страни съединявайте се.