Гръцки, румънски и наши полицаи пазят туристите в Банско

МВР с апел: Гражданите – наблюдателни за риска от терор
18 дек 2017 21:24, Анисия Иванова
2
Гръцки, румънски и наши полицаи пазят туристите в Банско
Архив: Булфото

Гръцки и румънски порицаи ще патрулират от днес в Банско заедно с българските им колеги. Това каза кметът на Общината Георги Икономов по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда.

Средно за активния зимен сезон в курорта ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Добрата практика се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой. Икономов е заявил, че като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов.

"След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т.н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да е обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа", каза още Икономов.

От страна на Гърция в срещата участие е участвал полицейското аташе в посолството й в България – Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния присъствал Консулът в нашата страна Флориан Мазиду, Йон Бежан – директор на "Охранителна полиция”, както и представител на патрулите.

От българска страна са участвали директорът на областната дирекция на МВР – Благоевград комисар Николай Хаджиев и началника на местното РУ "Полиция" Иван Попов, съобщи "Фокус".

Директорът на Областната дирекция на МВР се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица.

Той поясни, че хората следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност поради завишения риск от терористични актове в световен мащаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
ot kogo gi pazqt
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София вече няма достатъчно таксиджии, сега в Банско няма достатъчно поицаи.Кефи ме. Дано с тези малки заплати всички да напуснат тази територия и да останат само тези с парите. Да си внасят всичко.