Mайки в Хисаря с искане: Безопасни детски площадки

Катерушките са стари, а инцидентите зачестяват
18 дек 2017 09:15,
9

Увеличава се броят на инцидентите с деца на детски площадки в Хисаря. За това съобщиха майките, чиито деца са пострадали по време на игри на опасни съоръжения.

Оказва се, че детските площадки не отговарят на нормативните изисквания и застрашават живота и здравето на малчуганите в курортния град. Местните хора алармираха, че катерушките и пързалките са много стари, а Общината не взима мерки, за да разреши проблема.

В Хисаря са регистрирани няколко случаи на подрастващи със счупени крайници в резултат от неизправните детски площадки. Окаяното състояние на съоръженията обедини 150 души в градчето. Те са изпратили петиция с настояване проблемът да се реши.

От Общината признават за проблема и твърдят, че се движат по план за ремонт и подмяна на опасните катерушки. Парите за подмяната на детските площадки ще бъдат търсени от европрограми.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Хисарядетски площадки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родена съм 82 година, тези катерушки и ракети са от моето детство. Срамота! В Ямбол подмениха катерушките и най-доброто заключват парка да не влизат да вандалстват. Трябват си глоби солидни и постоянен контрол. А иначе къде са спали кметовете на Хисаря да не ползват еврофондовете за подмяна на детските паркове и съоръжения?!?! Бойко ли д аим попълва документите да кандидатсват. Избирате мухъли после ревете...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакат общината... По-добре тези 150 души да съберат по някой лев и да подменят катерушките.Или да изчакаме още някое дете да счупи нещо, преди някой да предприеме някакви реални ДЕЙСТВИЯ!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До socialenИ кой плашиш с тези 16 милиарда дълг бе?Ми то бюджета на страната за 2018г е 22 милиарда хахаха той тръгнал да обяснява как България щяла да фалира заради някакви си 16 милиарда.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До socialenАхахахаха в хазната НИКОГА не е имало толкова много пари колкото сега бе ***.
4
0
 
4
 
! Отговори
бай манго преди 6 години
Сигурен съм, че ако тази градинка всички съоражения се подменят и обновят, до 1 седмица там ще се настани алкохолната дружинка безделници, а до 2 седмици ще започне трошенето
3
4
 
2
 
! Отговори
socialen преди 6 години
С 16 милиарда лева нов външен дълг, които Борисов издумка за нула време, Борисов фалира страната, Хазната е празна. Ми как да има за детски площадки като дори няма за изплащане на непосилните лихви към частните западни лица!
2
0
 
6
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Ми вместо да гледате фейса и емага си гледайте децата. То не може кафе цигарки.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инцидентите зачестяват?МИ ГЛЕДАЙТЕ СИ ДЕЦАТА БЕ !!!