Сняг ще вали през нощта, не тръгвайте на път!

От АПИ апелират при възможност да се отложат пътуванията за утре
18 дек 2017 20:11,
11
Сняг ще вали през нощта, не тръгвайте на път!
Снимка: Архив, Булфото

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите, предупреждават от АПИ.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини, допълниха от АПИ.

От агенцията апелират шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за сутринта.

Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция", допълват от АПИ.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, се напомня в съобщението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време на денонощието - на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Северняк преди 6 години
До 8Ми айде тръгвай, поне един *** по-малко. Напролет като се стопи снега все ще ти намерят едно място метър на два.
9
3
 
3
 
! Отговори
т преди 6 години
аз си мисля, защо да дам 400-500лв за зимни гуми и иддиотитее от власта да ми кажат стои си дом че не сме почистили, та за 500лв по добре да си купя кон или муле със самар и лека полека да си пътувам с 4х4,тях закон за пътища не ги лови ,а още един плюс пиеш си и си караш ,също като шведите, кои ше ми се смее , ние така или иначе сме стотина години по назад от белия свят
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкам да ми се Редактира от АПИ Сняг заваля не /ТРЪГВАЙТЕ/.При положение че ДАНАКА на Автомобила съм го Платил-ИМАМ ВИНЕТКА-ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ -МИНАЛ СЪМ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД-КУПИЛ СЪМ СИ ЗИМНИ ГУМИ понеже снегопочисването е на най ниско ниво.-ПЛАТИЛ СЪМ АКЦИЗА НА ГОРИВОТО.ИЗКАМ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ДА НЕ ТРЪГВАМ.ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПАРИ КОИТО СЪМ ИНВЕСТИРАЛ В ПЪТНА ИНФРАСТРУКТОРА ГИ НЯМА И СЕГА АКО ЗАВАЛИ 5см Сняг ще ми казвате да не Тръгвам.
7
4
 
9
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ааа, начи вместо да чистят тия отпадъци, те викат не тръгвай. Браво бе!
6
9
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
*** сте тези дето пишете. Палете Москвича с гуми Вида и марш да викате:БСП, БСП, БСП
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да не тръгваме ве? Милионите за снегопочистване къде са????
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Га немаше магистрали не предупреждавахте! Тия магистрали само за лятно време ли са?
3
5
 
28
 
! Отговори
ДО АПИ преди 6 години
СЛОЖЕТЕ МАРКИРОВКА ПО БЪЛГАРСКИТЕ ПЪТИЩА, БЕЗ ТАЗИ МАРКИРОВКА КОЛКО КАТАСТРОФИТЕ СТЕ ПРИЧИНИЛИ, НО ТОВА НЕ ГО КАЗВАТЕ НАЛИ?
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата ще компрометира председателството и стабилността. Лоша зима, лоша!
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете колите си и пешком напред ! В края на Април от АПИ ще обявят, че вече може да си ползвате автомобилите с повишено внимание. За зимата не ги закачайте, за какво са ви изобщо. Коледа е от АПИ искат да си изкарат на спокойствие у дома с бонуса за добре свършена работа през годината. Закривай !!!