700 снегорина работят – пътищата са проходими!

От АПИ напомнят на шофьорите да карат със зимни гуми
19 дек 2017 08:45,
6
700 снегорина работят – пътищата са проходими!
Снимка: архив Reuters

700 машини и 1 200 човека почистваха пътните настилки в страната, увери пред БНТ инж. Михаил Рашков от АПИ.

Най-силен през нощта е бил снеговалежът в Родопите. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак – Доспат, път III-842 Белово – Юндола, по път II-35 Троян – Кърнаре, в прохода Петрохан, както и в Превала и Шипка.

Ограничено е движението и за МПС над 10 тона в проходите Вратник и Твърдишки. В Дюлински и Пампорово е забранено движението на моторни превозни средства над 3.5 тона.

Без ограничения е преминаването през Айтоски, Котленски, Обзорски, Печинско, Предел, Републиката, Ришки и Рожен.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работят, здраво работят, ей сега няколко прехвърчаха със срамежливо повдигнато рало.
3
0
 
0
 
! Отговори
do 3 преди 6 години
къде са 60 санта сняг и -40 градуса ,къде са 20 санта сняг и -5 ........ май си гледал повечко нешънала ми се струва :D
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлемагВ САЩ и Канада като натрупа по 60 см сняг, температурите паднат до -40 и започнат да се пускат клипове как камиони и автобуси остават безпомощни с преспите искат ли оставките на губернатори ?Тая тъпня я има само в Задунайската губерния.
1
3
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
До тук,като за 2-3 пъти сняг повече от нормална обстановка.Не се налага да се чисти дори.Нищо особено.Фирмите прибраха няколко милиона, а минава средата на декември.Абсолютно вредно дори разсипаха пясък на много места,колкото да отчетат дейност и да разсипят колите на хората!!!А да,за малко да забравя:Ако падне 0,50 см сняг държавата ще блокира по стара Бойкова традиция.Но парите пак ги няма и са усвоени за чистене!!Някой да заложи 100-ак? :)