Пожар остави без покрив шест семейства в Смолянско

Гасили цяла нощ, огънят изпепелил мебели, техника...
2
Пожар остави без покрив шест семейства в Смолянско
Снимка: архив, БулФото

Пожар остави без покрив шест семейства в смолянското село Момчиловци. Пострадали няма, предаде БНР.

Пожарът е пламнал един час преди полунощ. Изгорял е целият покрив от 240 квадратни метра и таванът. Унищожени са всички мебели и техника. Кметът на селото Сийка Суркова съобщи, че огнеборците са гасили цяла нощ.

Над 50 тона вода не можаха да изгасят пожара, каза тя.

Освен пожарникарите, в гасенето на огъня са участвали хора от почти цялото село, което е свикано със звън на църковната камбана. Спасени са три сгради в съседство. В Момчиловци вече е обявена дарителска акция за подпомагане на хората, останали без покрив.

На дневен ред отново излиза темата за противопожарен автомобил тук на място, защото времето, докато пожарната дойде от Смолян до Момчиловци, е поне половин час, заяви Суркова.

Очаква се Министерството на вътрешните работи да предостави противопожарен автомобил в селото след подписка от жителите, внесена в Общината, Общинския съвет и Областната управа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
огнеБОРЕЦ преди 6 години
Така е.Превенцията от тук нататък ще е при 5-6 изгорели жилища-една пожарна кола промоция! Суперадекватно...Жалко за хорицата ....
1
0
 
6
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Очаква се Министерството на вътрешните работи да предостави противопожарен автомобил в селото след подписка от жителите, внесена в Общината, Общинския съвет и Областната управа". След дъжд, качулка. Както винаги в България мерки се вземат /ако изобщо се вземат/, след поредната хорска трагедия. Ние винаги сме по констатациите, а не по превенцията. У нас трябва да умрат хора, за да се промени нещо. За Коледа и Нова Година с дрехите на гърба. Трагедия.