Садет убила Дамла, заключила входната врата и... на работа

Прокуратурата не потвърждава, но и не отрича тази информация
Обновена: 19 дек 2017 10:52 | 19 дек 2017 10:00,
122
Садет убила Дамла, заключила входната врата и... на работа
Снимка: Facebook

Полицейската мярка на майката на Дамла – Садет Муса е удължена в прокурорска, което идва да подскаже, че срещу 40-годишната жена са повдигнати обвинения, вероятно за убийството на 7-годишната си дъщеричка.

От Окръжната прокуратура в Кърджали отказват да потвърдят тази информация, но не я отричат.

Събират се доказателства за версията, че майката е убила рожбата си, заключила е апартамента и е отишла на работа. На сутринта, след като се върнала, извикала спешните медици, твърдят разследващи пред bTV.


Междувременно жителите на Момчилград излязоха на протест с настояването да разберат кой е убиецът на 7-годишната Дамла.

"Психопатията е състояние, а не заболяване, при която хората са несъгласни да се съобразяват с правилата на обществото, егоистични са и са готови на всичко, за да постигнат целите си. Навсякъде има психопати – по улицата, в затворите... навсякъде. Но психопатията се възпитава от ранна възраст, а за това са виновни родителите", обясни директорът на Специализираната болница по психиатрия д-р Цветеслава Гълъбова.

Още по темата

"Родителите, които дават всичко на децата си и не ги ограничават за нищо, възпитават, че те не бива да се съобразяват с каквото и да е. А това предразполага към развитието на психопатия", допълни тя в студиото на "България сутрин".

Според психолога, ако възрастният няма психопатия или душевно разстройство, то той намира начин да се справи с проблемното си дете без насилие.

"Не знам какви може да са тези емоции, за да посегнеш на невинен живот. Явно за убиеца човешкият живот няма стойност. Това е безобразно изродско деяние. Ако бъде заловен човекът, който е убил Дамла, то той със сигурност ще бъде освидетелстван", категорична бе д-р Гълъбова пред Bulgaria ON AIR.

Медикът отбеляза, че в последно време все повече хора подхождат сериозно към психичното си здраве и се обръщат към професионалист за помощ.

"В нашата народопсихология е заложено това, че приятелите вършат чудесна работа в справянето с емоционалните или психичните проблеми, но професионалистите са далеч по-подготвени. Когато става дума за сериозни проблеми, една консултация няма да промени нищо", подчерта гостът и посочи, че у нас липсва системата, която на обгрижва психично болните извън институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали някога ще чуем една добра (или поне нормална "новина свързана с турците
43
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо трябва да се тръби по всички медии за ежедневието на диваците???
42
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците не са като хората...Жалко за детенцето, не е имало късмет да се роди в нормално семейство...
41
1
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Просто го приемете, откача нацията. Трябваше да се съмнявате, когато оня перничанин се самоуби в присъствието на полицейските шефове. Сега ми се правите на будни граждани!
40
11
 
11
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Големи разбирачи сте се събрали, още на малкия Пепи ровите кокалите! Щяло правителството да падне!??? Тази про стотия ви я набиха Слави и ВАЦ-овите парцали!
39
2
 
7
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
ако печката е работила на мах ще разберат часа на смъртта ама таратанци
38
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не подхвърляйте случаят с Пепи, защото тогава всички бяха много ербап, но като се разбра истината и всеки наведе главица! Психопатията е нещо необяснимо за нормалните хора!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До не разбирамРазбира се, че може да се установи. По вкочанясването на трупа се определя часа на смъртта.
36
6
 
29
 
! Отговори
Странно преди 6 години
Що за човек трябва да си-да убиеш детето си и да идеш нощна смяна на работа? И никой да не разбере, че си направила нещо ужасно, а там на работата-си си вършела съвестно задълженията? И защо не си "прищракала" на работата и там да изпотрепеш я шефа си, я бригадира? Ако наистина го е направила-то тази жена трябва да има много здрави нерви. Аз сутрин ако си кажа нещо "на въпреки "с жената или децата-после цял ден ги мисля.А да убиеш собственото си дете и да идеш на работа..странно...
35
6
 
28
 
! Отговори
в случаят от преди преди 6 години
години със Пепи останаха много въпросителни. Майката беше обявена за убийца но не съм сигурен дали не беше за да се спре вълната на недоволство, тръгнала между другото от таксиметровите шофъори(бащата на Пепи беше таксиджия)После останаха съмнения и за Белнейски и много хора свързани със случая се споминаха!
34
8
 
17
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
ами нали сте много толерантни към културно-етническите особености на субеките с НЕбългарски имена
33
1
 
15
 
! Отговори
не разбирам преди 6 години
едно- не може ли да се определи часът на смъртта не детето и от там да стане по ясно кой може да е извършителят на този тежък грях?
32
11
 
23
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Да,вярно е, че преди много години имаше такъв случай.По времето на Иван Костов.Тогава всички се струпаха пред парламента и имаше вероятност да падне правителството.Но се взеха мерки, майката бе обвинена,пратена в лудницата и Иванчо костовия си остана на власт.Такива ми ти работи.
31
11
 
25
 
! Отговори
Вичо преди 6 години
Още при излизане на новината си помислих първо за майката. Помислих си и как цял Момчилград ще се погнуси от разследващите, че им казват истината. Помните ли как лудата Даниела Терзийска уби детето си, и как цяла България лудна, че онези с черните беемвета са истинските убийци. За малко да падне правителството, от една глупава истерия на неуки прости хора.
30
3
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Ти от къде знаеш? Да не са те обездвижвали така?
29
0
 
27
 
! Отговори
. преди 6 години
Прокуратурата не са потвърдили нищо, но пък днес.бг вече са готови с експертизата и доказателствата.
28
2
 
38
 
! Отговори
Вичо преди 6 години
Затъпялото от риалити-програми население винаги има изискване към разследващите- да намерят извършител, който да се вписва в техните представи за добро и зло. И дори полицията да си свърши перфектно работата, риалити-публиката си знае нейното - "Ни можи дъй майкътъ, вие знайти ли какво значи майкъ, как тъй щи убий". Обаче ако им кажеш, че убиецът е някой депутат ил богат бизнесмен, всички са доволни:)
27
6
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
До кж,имаме как да нямаме представа,същото се крие и зад християнския морал
26
3
 
11
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Анонимен 19Не,че нямаше.Просто нямаше кой да ти го съобщи.Пълна дезинформация за упоената маса!
25
15
 
11
 
! Отговори
Бъз преди 6 години
Жалко за детенцетоа Аллах къде спал, че не му помогнал?