Садет убила Дамла, заключила входната врата и... на работа

Прокуратурата не потвърждава, но и не отрича тази информация
Обновена: 19 дек 2017 10:52 | 19 дек 2017 10:00,
122
Садет убила Дамла, заключила входната врата и... на работа
Снимка: Facebook

Полицейската мярка на майката на Дамла – Садет Муса е удължена в прокурорска, което идва да подскаже, че срещу 40-годишната жена са повдигнати обвинения, вероятно за убийството на 7-годишната си дъщеричка.

От Окръжната прокуратура в Кърджали отказват да потвърдят тази информация, но не я отричат.

Събират се доказателства за версията, че майката е убила рожбата си, заключила е апартамента и е отишла на работа. На сутринта, след като се върнала, извикала спешните медици, твърдят разследващи пред bTV.


Междувременно жителите на Момчилград излязоха на протест с настояването да разберат кой е убиецът на 7-годишната Дамла.

"Психопатията е състояние, а не заболяване, при която хората са несъгласни да се съобразяват с правилата на обществото, егоистични са и са готови на всичко, за да постигнат целите си. Навсякъде има психопати – по улицата, в затворите... навсякъде. Но психопатията се възпитава от ранна възраст, а за това са виновни родителите", обясни директорът на Специализираната болница по психиатрия д-р Цветеслава Гълъбова.

Още по темата

"Родителите, които дават всичко на децата си и не ги ограничават за нищо, възпитават, че те не бива да се съобразяват с каквото и да е. А това предразполага към развитието на психопатия", допълни тя в студиото на "България сутрин".

Според психолога, ако възрастният няма психопатия или душевно разстройство, то той намира начин да се справи с проблемното си дете без насилие.

"Не знам какви може да са тези емоции, за да посегнеш на невинен живот. Явно за убиеца човешкият живот няма стойност. Това е безобразно изродско деяние. Ако бъде заловен човекът, който е убил Дамла, то той със сигурност ще бъде освидетелстван", категорична бе д-р Гълъбова пред Bulgaria ON AIR.

Медикът отбеляза, че в последно време все повече хора подхождат сериозно към психичното си здраве и се обръщат към професионалист за помощ.

"В нашата народопсихология е заложено това, че приятелите вършат чудесна работа в справянето с емоционалните или психичните проблеми, но професионалистите са далеч по-подготвени. Когато става дума за сериозни проблеми, една консултация няма да промени нищо", подчерта гостът и посочи, че у нас липсва системата, която на обгрижва психично болните извън институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
45
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
тяхната религия така ги учи да си убиват децата заради някаква измислена чест
3
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
беше ясно че е някой от родата. Как си представяте някой да влезе посред нощ с ключ да убие спящо дете и да си тръгне без да вземе нищо от апартамента? Откачалката е виновна, ако не е тя , то е поръчала на някой. Защо? Само тя си знае. Тук долу я наричат "горката жена" ?! Пак ще търсим под вола теле и световни заговори за нещо , което е очевидно ли? Сигурно Бен Ладен е бил, според вас?!
2
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би е добре да изчакаме все пак да бъде потвърдено. Иначе е ужасно, каквото и да е.
1
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съмнително е майката да е убиеца.Горката жена,сега и обвинение и хвърлиха.