Сняг и студ и днес, температурите между минус 1° и 4°С

И това е само началото, истинската зима тепърва идва
9
Сняг и студ и днес, температурите между минус 1° и 4°С
Снимка: Reuters, архив

Във вторник валежите ще се активизират и усилят, главно в южната половина от страната. Ще бъде предимно облачно.

На много места ще вали сняг, само в крайните югоизточни райони – валежа ще е от дъжд, но по-късно и там ще премине в сняг.

Ще се образува снежна покривка, по-значителна в планинските райони.

Още преди обяд в югозападните райони валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, прогнозират синоптиците от НИМ при БАН.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Дъжд ще вали по Южното Черноморие, но по-късно и там ще премине в сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 3-5°.

Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сняг и студ И ДНЕС забележете!Тия в друга страна ли живеят, че аз тази година ни сняг, ни студ съм видял още.Сняг и студ имаше миналата зима и всички женчовци се поакаха .Само дето не поискаха от Борисов да ги кара на работа с МТЛБ.
8
0
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
То не, че е студ ама нали с нещо трябва да се плаши народа.Код оранжево, код червено ....ужас какво ще правим сега?Навремето газехме в преспите да стигнем до училище и никой не се питаше защо не е минал снегорин.Сега чак до министър председателя се отнасят такива въпроси.Пълен смях.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За хората родени в краят на 80-те години това сигурно е голям студ. Но за нас които сме родени 60-те и 70-те години не е никакъв студ. Студ е когато завеят виелици образуват се преспи по 2 метра и температурите паднат под минус 10 градуса. Тогава както казваше баба ми котката и кучето ще се прегърнат и ще спът заедно за да се топлят. Това е студ млади момци и девойки а не някакви си 5 см сняг и минус 5 градуса.
6
0
 
8
 
! Отговори
до професор преди 6 години
Аз пък си разпънах една палатка в хола и съм вътре с едно електрическо одеало , какво да топля цялата къща, гушкаме се с каракачанката и всичко е ОК .
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С право ви казват , че днешната младеж сте меки китки, дядо ми по цял ден е обикалял поддръжка на поверения му ЖП-участък, няма студ няма пек.
4
0
 
11
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Изобщо не е студено. Закусих половин хляб с маргарин. Сега лежа завит с одеялото. Над одеялото сложих и вaтенката и си цъкам в интернет.
3
1
 
11
 
! Отговори
haha преди 6 години
Едно се чудя, кому е изгодно да се насаждат подобни грешни представи на обществото? Защо наричате това нечуван, небивал студ, снежен ад, апокалипсис? Бих казал, обратното е по-тревожната новина, че е вече Коледа, а няма никакъв сняг и още се разхождаме навън, като в ранна есен. Е да за изнежените офис хорица е добре да е по-топличко, че след след работа, когато ходят в мола да могат да са си с неизенните къси чорапки и без шапки, да не развалят замазаните си прически. Жалки канцеларски плъхове.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах кое е студ, освен ако "минус 1 и 4" не е -14.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие това наричате студ??? Явно сте родени след 2000 година и не знаете какво е истински студ!