Военен сгащен с банда за акцизни стоки без бандерол

При спецакция са задържани петима, участващи в групата
19 дек 2017 12:30,
7
Военен сгащен с банда за акцизни стоки без бандерол
Снимка: Flickr

Петима души са задържани при спецакция срещу търговията с акцизни стоки без бандерол, съобщиха от МВР.

Операцията се е провела в различни населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска област.

Претърсени са апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата.

Намерени и иззети са около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари (50 стека) с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество, отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия.

По предварителни изчисления, дължимия за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.

При акцията са задържани ръководителят и всички участници в организираната престъпна група, в която участва и военнослужещ.

По искане на прокурор Софийският военен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража" на ръководителя и трима от участниците. Четвъртият участник е освободен с парична гаранция в размер на 3 000 лева. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом дойдат празници полиция, гранича полиция , КАТ проверка за акцизни стоки т.е за домашна ракия . Сакън некой да не даде на некой приятел 4-5 л. ракийка да се почерпи за прозниците щото му е свършил некаква работа. Така е и на гръцките пунктове, нашата гранична полиция те проверява пак сакън да не изнесеш 2-3 л. ракия , че като си в Гърция на почивка да си купиш УЗО , а да не пиеш дамашната си ракийка. Оборот да комшиите ! Държава!!!
5
1
 
10
 
! Отговори
гого преди 6 години
ми едно бомбе с 600 кинта заплатка как да не се изкуши да завърти едни бързи пари. То хубаво че не продава пушкала и сачми от казармата.....
4
0
 
2
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
требеше Нощна пеперуда да пишеш ,хахаха
3
0
 
7
 
! Отговори
:):) преди 6 години
що за статия, на писледния ред пише че в групата има военнослужещ а заглавието гърми, сякаш цялото МО е в играта. Ами ако имаше и фурнаджия или *** в групата.... и МО пиарите седят и дремят...
2
1
 
7
 
! Отговори
хаха преди 6 години
ами напишете и другите какво работят... заглавието е редно да е военен, счетоводител, багерист и безработен хванати да....
1
1
 
9
 
! Отговори
КОЛЬО КОЛЕВ преди 6 години
Браво на военния .Полицаите крадат бензин и нафта , тези какви ли не неща, забравиха митничарите,обикновенно за нова година им правят подарък ,като ги изненадват с някоя проверчица.Егати държавата,корупция от всякаде.