МВР на празнична хайка: Ще дебне дрогирани, пияни и без книжка

Полицаи с късоцевно оръжие допълнително ще всяват респект
21
МВР на празнична хайка: Ще дебне дрогирани, пияни и без книжка
Снимка: архив "Булфото"

МВР ще засили контрола по пътищата по празниците с превантивна цел – да няма пътни произшествия.

"Ще се следи за превишена скорост, наркотици, алкохол, правоспособлност", информира МВР шефът Валентин Радев пред журналисти в Министерския съвет. СДВР ще бди активно на входа и изхода на София, подпомагайки трафика в празничните дни. Ще бъде засилено полицейското присъствие около заведенията, големите търговски центрове, на места, където има струпване на хора.

Ще има полицаи с късоцевно оръжие, които допълнително ще всяват респект, информира още Валентин Радев.

По думите му всички камиони над 12 тона ще бъдат особен обект на контрол, тъй като са "голяма заплаха" - запушват пътища, предизвикват катастрофи.

Той призова водачите да бъдат разумни на пътя, като обяви, че в последните 10 дни на миналата година има 20 загинали при ПТП-та, а тежко ранените са 230.

Регионалният министър Николай Нанков съобщи, че от петък започва разпространението на новите винетни стикети. Нанков припомни, че вече ще има тримесечна винетка за коли на цена от 54 лева, както и че годишната винетка ще важи от момента на закупуването, а не за календарна година, както беше досега. В търговската мрежа ще бъдат разпространени над 2 млн. стикера, от които близо половината ще са годишни.

До 21 декември ще приключат всички ремонти по републиканската пътна мрежа, така че българските граждани да се движат спокойно по време на празниците, отново увери той. Над 3 хил. машини ще бъдат в готовност за снегопочистване при валежи.

Транспортният министър Ивайло Московски уточни, че проверяващите екипи на пътя ще са съвместни, което осигурява пълнота на проверките. "Без значение какви ще са метеорологичните условия и през целия зимен сезон, и в почивните дни контролните органи ще си свършат работата, но по-важен от човешкия фактор в движението няма", напомни министърът.

Московски информира, че зачестяват инцидентите с нерегламентирано преминаване през жп прелези при включена сигнализация. Той определи това като безумие и посочи, че така шофьорите на автомобилите рискуват човешки живот. Московски съобщи, че се работи по промени, които да гарантират безопасността поне на средно европейско ниво, а след празниците ще има нормативна база за дейността на автосервизите.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък заяви, че очаква видимо и засилено полицейско присъствие на входно-изходните артерии на София и местата, където има струпване на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тефал мисли за всички , МВР дебне всички, кой дебне МВР -то ?
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаи с късоцевно оръжие и движещи се полицейски КИА с пуснати светлини.Това ли е респект бе Радев?Тези корейки с тези ужасни лед светлини са много дразнещи.Кой взе парите за тия скапани коли?Смешници.Никой не му пука от полицията.
13
0
 
26
 
! Отговори
От чужбина преди 6 години
кви са тия тестове за наркотици и др амфетамини??? тука никой не взима верно ,англия е все пак и са консерви ама такива проверки са ШИТ! първо си оправете пътищата ,маркировки ,осветление ,особенно нощни знаци!!! после сложете тук там Свестни патрулни полицай ,а не дебели шибеци!!!!
12
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Кога "празнично" ще спрете да бълвате недоучени шАфьори?Нали се пъчите с евро.ейско председателство,бълвайте европейски шофьори,другари герберасти.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще дебне МВР? На Мафията Мафията? На кръстника кътника на кръстника?
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарникарски акции.Цялата държава така се управлява..........пожарникарската.
9
1
 
31
 
! Отговори
ох охо преди 6 години
До 5 :До колкото съм запознат ,теста за наркотици лови до 30 часа след употреба в зависимост от това каква ти е хигиената.За мен това също е пълна глупост ,защото реално наркотик като кокайна например има ефект примерно до 1 час + 1 да кажем отгоре,но на теста ще го покаже дори след ден-два,което е найстина малoумщина на родните полицаи и нов метод за взимане на по-големи рушвети.В чужбина такива тестове се прават,само ако има найстина основателна причина,а тука го правят по инерция вече.
8
0
 
23
 
! Отговори
Каруцар преди 6 години
А за пийнали магарета ще проверяват ли , защото моята магарица обича да си попийва по празниците.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арестуван е Волен Сидеров в Норвегия,пияният сидеров е спрян за ротинна проверка след което дрегера е показал 2,87 промила ,грузят го 2 години затвор
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаи с късоцевно оръжие също щели да всяват шок и ужас. Ало ако мислите че с това ще ни уплашите сигурно ще трябва да ходиме при някоя ромка да ни бае от страх! Още ли не са разбрали тези селянчета че респекта умря заедно с униформинте им които са като на погребални служители? Респект всяваха милиционерите със самото си поведение обноски и униформа. По времето на бай Тошо във всеки един живееше по един милиционер. Само като видехме милиционер и не само респект но и страхопочитание изпитвахме
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогирани,хахахаха.Знаете ли каква е далаверата ,цялата измаме ,че ако преди два дни си пушил трева или си взел амфети ,дори на третия ден ако те спрат ще си покаже на теста,и от там глоби,арести,отнемане на книжки.хахаха и пълнене на бюджета,това е играта
4
0
 
27
 
! Отговори
ДИДО преди 6 години
СОРИ АМА ЩЕ ИМ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИЧКИИИИИИ.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще захлебват клесавците, то на една заплата кара ли се. Жени, деца, любовници, лов, риболов, пара трябва ей.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата за чупене на *** е епична...
1
6
 
29
 
! Отговори
МТ преди 6 години
Нека следи,това им е работата .Вчера пътувах от София към Плевен ,еми то никой не спазва знаците ,при снеговалеж и заснежена -мокра настилка при ограничение 70 то те "майсторите" карат с 100-120 км .