Скандално! Без линейка в Разград – такси е!

Болницата ползва линейките от Спешния център в града
20 дек 2017 10:15, Петя Славова
7
Скандално! Без линейка в Разград – такси е!
Снимка: архив, Булфото

Линейка на разградската болница е отдадена под наем на таксиметрова фирма. Това съобщи новият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Гечо Жеков. Той обясни, че договорът за наем на автомобила е сключен на първи юни 2015 година от предишното ръководство на болницата за срок от 18 месеца.

Тъй като не е оспорен от никоя от страните, съгласно клаузите, договорът вече е безсрочен. Според документацията, предметът на договора е специализираният автомобил да се използва от наемателя за превозване на пациенти и медицински екипи.

Цената, която таксиметровата фирма - наемател плаща месечно на болницата за ползването на линейката е 100 лева. Превозът на пациент от едно отделение в друго струва 15 лева, които се заплащат от болницата наемодател, обясни д-р Жеков.

Самата линейка стои в двора на болничното заведение, но без да се плаща наем за мястото, пише БТА. Извън болницата се ползват линейки от Спешния център, поясни изпълнителният директор. По негова информация поне още една линейка е продадена от предишното ръководство.

"Не съм чувал в страната да има друга болница без собствени линейки, защото ги е продала или отстъпила на някоя таксиметрова фирма", отбеляза д-р Жеков.

Той отрече слуховете за текучества на лекари и други специалисти в болницата и обяви, че има достатъчно квалифицирани лекари, сестри и санитари във всички отделения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е това е типична политика на ГЕРБ
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не пишат за болницата в Ловеч. Не се накрадоха . О друга страна дават парите в тяхните частни болници а държавните и общинските фалират.
3
0
 
6
 
! Отговори
Щеше да е смешно преди 6 години
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно!!!Тук някой трябва да търка наровете поне 10 години!!!Отнемане на цялото имущество на подписалия договорите (за да няма недоразумения - конфискация на всичките имоти и на роднините до пето коляно)Таксиметровата фирма да се конфискува в полза на държавата!!!
2
3
 
9
 
! Отговори
Разградчанин преди 6 години
Не ни трябва линейка! Умираме като истински мъже!
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нова схема за източване на болници, линейките таксита! съд и затвор за тия капиталисти, които са измислили порочната практика!