Ромите в Първенец на нож, колата-убиец летяла със 100 км/ч

Жителите на селото искат доживотна присъда за шофьора, убил дете
21 дек 2017 08:45, Петя Славова
133

7567 гледания   |  Още видео

Жителите на пловдивското село Първенец искат доживотен затвор за шофьора, който блъсна майка и дете в населеното място. Вследствие на инцидента 11-годишно момиче загина, а майката беше в болница.

Някои от роднините на почерненото семейство заплашват, че ако водачът получи минимална присъда, ще се стигне до кървава саморазправа.

Още по темата

Свидетели на инцидента твърдят, че колата-убиец се движела с най-малко 100 километра в час при ограничение от 30. Жителите на селото искат ефективна присъда за шофьора от поне 20 години. В противен случай плашат с протести, които няма да спрат.

"Шофьорът сигурно беше загледан, не можа да види хората върху тротоара и направо в тях-челно", разказаха свидетели на инцидента пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Според свидетелите на катастрофата линейката се е забавила най-малко 45 минути.

"Детето си беше живо, първа помощ можеше да помогне, ако бяха дошли на време. Това не можа да стане", обясниха очевидци в сутрешния блок "България сутрин".

Пътят в село Първенец е без маркировка и тротоари.

Кметът на населеното място Георги Стаменов обясни, че на мястото на инцидента е имало легнали полицаи, които обаче са били изринати от снегорини.

"Вчера писах докладна до кмета, днеска ще я пусна в общината, за направата на легнали полицаи от асфалт", обясни селският кмет пред Bulgaria ON AIR.

Стаменов каза още, че ще иска да се изчистят тротоарите от тревата, за да могат да се направят и да бъдат ползвани от пешеходците и да бъде поставена маркировка. На мястото има само знак за ограничение на скоростта.


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди малко по ТV-новините майката на загиналото дете каза, че е била блъсната в гръб. Защо свидетелите твърдят, че жената и детето са ударени "челно"?!
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 49

Само че ромите в последните години си създадоха представа, че за тях законите не важат.
Жалко, че е загинало дете, но случаят трябва много внимателно да се анализира.
Това, че същият шофьор и по- рано е имал подобен проблем на същата улица с друго лице от ромски произход, не означава непременно, че виновен е бил той. Човек трябва да е минавал поне няколко пъти през ромска махала, за да има представа за какво точно става въпрос.
49
1
 
9
 
! Отговори
- С какъв уред преди 11 месеца
премериха скоростта, с която се е движил?
- След като там нямало тротоар (така съобщиха медиите),как така шофиращият е връхлетял върху хора, които вървят по тротоар?
- Ако колата се е движила срещу пострадалите,как те са могли да се окажат под гумите й? Ами само ако се хвърлят нарочно пред колата или ако едната пешеходка случайно или нарочно блъсне другата.
- Линейката била ли е на друг адрес по същото време? БХК ли казва, че е трябвало да пренебрегне другия болен и да хукне към ромската махала?
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чл. 122. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
Както казахме- максимална присъда = 5 години. При признаване на вина се пада по минимума и наказанието се отлага. Максумум 3 години условно (дори са много).
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви 20 години сънуват при убийство при непредпазливост не знам. По самия НК е изключителна рядкост убит дори пешеходец на пешеходна пътека да се стигне до затвор (при чисто съдебно минало). Да не говорим някой, който върви по платното за движение. Преди човек да реве и да напада кой с какви връзки бил, не е зле да прочете законите, да види максимално допустимите наказания, да види кога наказанието се отлата (условна присъда), тогава да говори за правосъдие. Затвор за шофьора няма да има.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вчера казваха че там тротоар няма, днеска не видял хората на тротоара, летял със 100.
Утре ще се укаже че не бил джип а с трактор и нарочно ги е гонил из платното.

Както и да е, истината е някъде там. Само да напомня за "бизнес дамата" която блъсна полицай в Пловдив и нейната присъда.
45
2
 
12
 
! Отговори
65 преди 11 месеца
Тия изкачат на пътя ,като скакалци от жито.Със сигурност шофьорът не е лазил с 30км/ч. Ама със 100? Елате и вижте в София в *** махала какво става .До краят и към летището има около 15 ,,легнали полицаи”И караш с 30_40км./ч и пак някое голо и босо може да изхвръкне.Дират ди белята за пари.
44
6
 
12
 
! Отговори
Любопитен преди 11 месеца
Къде са сега Динковците и другите руски "патриоти" да попротестират малко пред къщата на убиеца?
43
2
 
7
 
! Отговори
Me be re преди 11 месеца
И аз искам доживптен затвор за всички *** убиици
42
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кви са тия Роми,дето ща казват,кой каква присъда ще получи,че и със саморазправа заплашват?
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този е репортер колкото аз съм ядрен физик. Всяка себеуважаваща се медия не би пуснала такова интервю в ефир. Показва само едната гледна точка без никакви доказателства и то от хора, които меко казано не знаят какво говорят. Да не говорим как нищо не се връзва - хем няма тротоари, хем детето е блъснато на тротоара; блъснато със 100!!! км, а пък било живо; пътни полицаи изринати от снегорин (те от сняг ли са били?). Жалко за детето, но интервюто е всичко, което не би трябвало да е журналистиката.
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Саморазправа ,расизъм ,ксенофобия!
39
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
на тия роме у катуница колко им дадоа, а?
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шоферите са виновни по презумпция.
37
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз не мога да отсъдя кой е виновен и кой не, на основата на тази информация по медиите. Шофьорът може да е напълно невинен, а може и да е виновен. Много ми е чудно как някакви тук мятат истини от последна инстанция, как шофьорът бил виновен. Това, което се знае е, че детето е загинало и че някаква група е пребила шофьор на кола. Даже не е сигурно, че колата му е прегазила детето. То може да е преди това убито и да са го хвърлили след това под колата, за да обвинят шофьора. Малко се знае какво е
36
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Журналистите ги събират, никой не се е организирал.Даже точно преди предаването застават пред камерите, викат и после пак сядат от страни до следващият сигнал, че ще има включване в ефир.Толкова е грозно да гледаш от страни, как им дават знак да станат и ги карат да викат когато се насочи камера към тях. Отвратен съм от нашата журналистика.Не знам как е в другите държави, но тук го видях с очите си.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отново след дъжд качулка
34
4
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 11 месеца
До Мечка Стръвница

Ти сега ли разбра, че
най-големия враг на българина
е друг българин.
33
6
 
23
 
! Отговори
искаме присъда преди 11 месеца
искаме ефективна присъда! Ако беше ром заклал бабичка за 10лв можеше да получи 5-6 години от които да излежи 3-4г.

Само, че този българин е блъснал дет, което е вървяло по пътя. И то ромче! Законите да се спазват - поне 20г да му се дадат на убиеца!
32
4
 
42
 
! Отговори
Мечка Стръвница преди 11 месеца
И какво се получава? Излиза, че етноса им са по обединени от българите. За всичко се вдигат заедно, а нас всеки ни мачка и се мачкаме един друг. Жив пример могат да бъдат дори коментарите под някоя новина. Всеки спори с другия и няма никакво единство.
Като сложим и демографската криза нямаме бъдеще.