Ромите в Първенец на нож, колата-убиец летяла със 100 км/ч

Жителите на селото искат доживотна присъда за шофьора, убил дете
21 дек 2017 08:45, Петя Славова
133

Жителите на пловдивското село Първенец искат доживотен затвор за шофьора, който блъсна майка и дете в населеното място. Вследствие на инцидента 11-годишно момиче загина, а майката беше в болница.

Някои от роднините на почерненото семейство заплашват, че ако водачът получи минимална присъда, ще се стигне до кървава саморазправа.

Още по темата

Свидетели на инцидента твърдят, че колата-убиец се движела с най-малко 100 километра в час при ограничение от 30. Жителите на селото искат ефективна присъда за шофьора от поне 20 години. В противен случай плашат с протести, които няма да спрат.

"Шофьорът сигурно беше загледан, не можа да види хората върху тротоара и направо в тях-челно", разказаха свидетели на инцидента пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Според свидетелите на катастрофата линейката се е забавила най-малко 45 минути.

"Детето си беше живо, първа помощ можеше да помогне, ако бяха дошли на време. Това не можа да стане", обясниха очевидци в сутрешния блок "България сутрин".

Пътят в село Първенец е без маркировка и тротоари.

Кметът на населеното място Георги Стаменов обясни, че на мястото на инцидента е имало легнали полицаи, които обаче са били изринати от снегорини.

"Вчера писах докладна до кмета, днеска ще я пусна в общината, за направата на легнали полицаи от асфалт", обясни селският кмет пред Bulgaria ON AIR.

Стаменов каза още, че ще иска да се изчистят тротоарите от тревата, за да могат да се направят и да бъдат ползвани от пешеходците и да бъде поставена маркировка. На мястото има само знак за ограничение на скоростта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жинелите на селото са прави, но това, че пътят в село Първенец е без маркировка и тротоари ще доведе до минимална присъда на виновника или до никаква присъда. Повечето адвокати ще решат случая като обвинят общината, че не се е погрижила за пътя.
30
5
 
31
 
! Отговори
Едикойси преди 6 години
Снощи го гледах единия РОМ как обясняваше - как НЕ са пребили шофьора а той си блъскал главата в знака - направо лъжеше като дърт ***!!Когато *** ви казва колко е часа трябва непременно да гледате къде е слънцето!!Не знам защо, точно като дойдат най-светлите празници и всички телевизии и радиа започват да ни занимават с разни глупости...убийства, разстрели само гадости!!??Иначе шофьора си е за затвор!! Жалко за детето!
29
2
 
52
 
! Отговори
ооо преди 6 години
Всички знаем по ромските махали как се разхождат по пътя, изкачат постоянно пред колите не само деца а и пияни роми. Всеки път трябва да се внимава като се минава покрай тях, понеже те не се пазят и ако ги блъснеш с колата, ще те съдят все едно човек си убил после.А журналиста по НОВА как го подбуждаше, голям интригант е тоя бузьо дето го бяха пратили там.Не е коректна нашата журналистика, убедих се вече за кой ли път. Показват само това, което може да се продаде или им наредят.
28
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Строг тъмничен затвор за този. Не е шампион по кънки така че да лежи.
27
10
 
31
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Какво значение има от какъв етнос е момичето.Факт е че някакъв самозабравил се вагабонтин я е убил.Утре на нейното място може да е вашата дъщеричка - внучка.И някой успял мениджър да я размаже на улицата с новия си кайен. Има си закони и трябва да се спазват.Независимо кой какъв бил.И стига с това деление.
26
2
 
24
 
! Отговори
Коралов преди 6 години
Карал е с несъобразена скорост , това е ясно, но чак пък 100 едва ли. Пропада и теорията на форумните съдници че жената е бутнала детето пред джипа за обезщетениое. Шофера се оказа някакъв ***, щото ако беше мутра с лъскав джип нямаше въобше и да го задържат а и шведите да го бият.
25
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този шофьорът да не е терорист? Нека властите проверят дали няма връзки с ИД.
24
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиецът им е бил в ръцете и само го пребили.
23
4
 
32
 
! Отговори
Mitkyla преди 6 години
Ще се борят до крак,пет години протести всеки ден....Абе господин ром,а какво да кажем ние българите като ежедневно ни подлагате на тормоз и доста често ни убивате,ние колко години да искаме за това,колко години под ред да протестираме срещу вас???? Иначе жалко за детето и наистина трябва сурово наказание ако обдтиятелствата доказват вината му.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво излиза, когато пешеходците трябва да преценят дали МПС може да спре преди пешеходната пътека когато скачат върху нея - не можело. Обаче шведците имали вградени радари. Ако казват 100 делим на три. Този *** карал в населеното място безразсъдно е редно да бъде затворен.
21
3
 
65
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
И аз искам доживотни присъди заради хилядите срари хора убити по жесток начин от роми !
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Кой казва, че скороста е била 100км ? Ромите могат да кажат, че е карал с тоя стар джип и с 220км! Истината е, че това е инцидент, шофьора е към 60 години и с 60км да ги е ударил пак ицнидента може да бъде фатален!
19
6
 
31
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Нищо не се знае как е станало и никога няма да узнаем. Знае се, че има едни дето винаги лъжат и те сега приказват за 100 км/час, но дали се е движел с 20, 30, 50, 100 или 200 км/час, никога няма да узнаем. Също така никога няма да узнаем дали не са направили клопка на шофьора и да са бутнали нарочно детето под колата. Тук някакви си приказват по принцип, но при тези нормалните човешки принципи не важат. Може шофьорът да е виновен, може и да е невинен, но а докажи, че си невинен, когато тълпа
18
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение тук имат ромите и незаконните постройки в които живеят? Да не мислите че този убиец като излезе от *** махала става примерен шофьор?Фокусът е върху това, че шофьор, управляващ джип в населено място със 70 км над разрешената скорост е убил дете. Останалото са подробности.
17
2
 
39
 
! Отговори
ТЦТЦ преди 6 години
А бе тия цял живот ходят не по тротоара, а на пътното платно! В столичния ромски квартал Хр. Ботев има тротоари, но НЕ те ходят по пътното платно! Докога ще си прилагат тарикатлъци! Ако шофьора беше ром нямаше да го бият, но щом е българин бой до н..ране! Гадни са, лоши са и са расисти. Винаги се засщитават и никога не говорят един против друг, солидарни са един към друг точно като племе!
16
4
 
15
 
! Отговори
Цуци преди 6 години
Бърза помощ закъснява с 45 мин, деца умират и ... нищо. Само констатация. Няма уволнения, няма съкращения на бюджета, няма наказания. Добре дошли в България
15
0
 
16
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Коалицията не върви нещо май и нашите пишман политици прибягват до последния вариант, настройване на българи срещу роми. Разделяй и владей. В случая нормалното е да има правосъдие дадено от независим съд, но не само за тоя случай, но за всички случаи независимо от пол, етнос и религия. Както вече знаем, ние полиция, прокуратура и съд нямаме, само някакви хвърчащи закони, които се прилагат избирателно според случая.
14
1
 
53
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Колко хора загинаха по нелеп начин блъснати от коли на тротоари и спирки? Колко деца загинаха пресичащи на пешеходни пътеки? Да сте чули или чели, че близките им и роднините са били "На нож" ?! Какви са тези определения и защо постоянно се дава думата на най-долната прослойка на обществото, която е в основата на най-тежките и брутални престъпления?!Тези нелепи интервюта, взети от хора, не можещи да напишат името си, единствено подстрекават към саморазправа! Има думата Прокуратурата!
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май на ромите повече им стиска. Ние българите предпочитаме да псуваме пред телевизора и да се възмущаваме на по ракийка. Срам сме за поколенията преди нас!
12
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха роми а българи всеки щеше да си отиде вкъщи и да гледа през прозореца.