Заради пътния ад: Проверяват всички пешеходни пътеки

Цацаров: Жертвите и ранените са повече от статистиката
50
Заради пътния ад: Проверяват всички пешеходни пътеки
Снимка: архив, БТА

Започва национална проверка заради многото катастрофи и жертви, която ще обхване дейността на МВР и МРРБ, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

До края на февруари следващата година ще бъдат огледани всички пешеходни пътеки.

Още по темата

Целта е всяка една от тях да отговаря на закона, но и да се провери как е направена. Той допълни, че за всяка нередност ще бъдат изпратени писма до кметовете на населените места.

"Ако препоръките не бъдат изпълнени, ще има санкции", категоричен бе главният прокурор, цитиран от БТА.

"Жертвите и пострадалите при катастрофи са повече, отколкото можем да си представим от статистиката. Няма населено място и български дом да не е засегнат от войната по пътищата. Често жертви на катастрофи са деца, убити от шофьори, които не спазват правила", посочи Цацаров.

От началото на годината в наслените места тежките катасторфи са 4038, загинали са 179 души. Извън тях са станали 2269 катастрофи, но са загинали над 400 човека, отчете вътрешният министър Валентин Радев.

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков поясни, че започва инвентаризация на пешеходните пътеки в населените места. Те трябва да са изцяло бели, а не с други знаци и елементи по тях.

Междувременно в ход е и проверка за републиканските пътища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Вместо да имитират че вършат нещо полезно с излишното премахване на цветните пешеходни пътеки, по добре да започнат усилено да изграждат надлези на три нива на кръстовищата. Без да има на тях светофари. Само това ще бъде добре свършена работа.
40
2
 
2
 
! Отговори
Таня преди 6 години
Някакъв си анонимчо написа,че пешеходната пътека трябвало да дава пълно право на пешеходеца.Да,но се пропуска факта,че пешеходецът е този,който има интерес да се огледа,а не да минава,сякаш е недосегаем.Дори би трябвало на пътното платно отговорността да е изцяло на пешеходеца,а не да вкарват невинни хора в затвора,защото не трябвало да се огледа.Никога не съм допускала,че толкова много ***!ти.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при наличие на светлинна уредба която се вижда отдалече и предупреждаващи знаци пак блъснаха пешеходци , дядо и внук , дядото почина .
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилно и навременно действие. Само че след като проверят документите на пешеходните пътеки, да подхванат и дупките по улици и пътища. И тях да проверят. До една!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главен прокурор проверява пешеходни пътеки???Тоя друга работа няма ли ?Да провери тогавачистотата на тоалетните по гарите++
36
4
 
8
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Няколко коментара по-долу написах, че НАКАЗАНИЯ трябва за всяко провинение. За да излезем от "дупката" в която сме. Странно - има "неодобрения" на коментара. Е Дами и Господа - няма как да искаме да се оправим ако не харесваме наказанията за неспазване на законите !
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inatut.... и за контрабандното оръжие за Ислямска държава и тероризма ...Гарантирано от Герп.... А де !
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА БЕЗСИЛНИ .С МАНТРИ И ЗАКЛИНАНИЯ НЕ СТАВА. ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ ПРЕВАНТИВНИТЕ ПРАВОМОЩИЯТА НА МВР- ПОЛИЦИЯТА ,А НЕ ДА БЪДАТ САМО КОНСТАТИВНИ . ОСНОВНАТА ЗАДАЧА НА МВР Е ПРЕВЕНЦИЯТА НА ПРЕСТЪПНОСТТА,А ВСИЧКО ТОВА СЕ ПРЕНЕБРЕГВА УМИШЛЕНО ЗАРАДИ МИТИЧНИТЕ ,,ДЕМОКРАТИЧНИ ПРАВА ,,Проверка на всички пешеходни пътеки в страната! Поредният цирк
33
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешеходната пътека трябва да е абсолютно право на пешеходеца,а не да го карат да се оглежда като крадец и да преценява сам дали летящия към него ще спре или не.
32
2
 
3
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Цацаре, кажи за цигарите нещо, за дебелото момче и за Ердоганя, дето иска да ви лупка и двамцата.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.(2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чл. 165. Когато пресичат платното за движение, пешеходците са длъжни:1. ако наблизо има пешеходна пътека, да я използват;2. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;3. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират бе
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Жертвите и пострадалите при катастрофи са повече, отколкото можем да си представим от статистиката."Чия е тази "мъдрост"? На писача или на този чичо, от снимката?
28
3
 
10
 
! Отговори
21, преди 6 години
"До до 18 и 19",Дано нямаш книжка, че с тези пропуски си направо животозастлрашаващ. А ако имаш - най-вероятно си я платил по другия начин. Как може шофьор да не е чувал, какво е продължението на тротоара?! И дасмята, че има предимство да се мушне на завой, когато пешеходец пресича между тротоари. Думи нямам!
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам как проверката на пешеходните пътеки ще реши този огромен проблем.А той се корени в:1.Продаване на шофьорски книжки на незнаещи и неможещи;2.Население със средно IQ като за детската градина;3.Пълна абдикация на контролните органи.Такива има само край знаците за ограничения за скорост-кесят и бият патките, да не би някой да мине със 70 км/ч край отбивка за някоя нива.4.Липса на налагане на адекватни санкции и на лишаване ефективно от свобода за убийство на пътя. Проверявайте си!
26
6
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Според мен фаровете на колите светят слабо и трябва да караме на дълги. Освен това като наблежим пешеходна пътека, задължително за свирим с клаксона поне 100 преди това. В тая държава е пълен хаус във всяко едно отношение. Нещата се правят на парче на проба - грешка.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: ... започва инвентаризация на пешеходните пътеки в населените места. Те трябва да са изцяло бели, а не с други знаци и елементи по тях.+++Сетиха се.
24
7
 
14
 
! Отговори
Цацо ди цуци Цаци преди 6 години
Всичко това е следствие на безумното Ви решение пешеходците да нямат предимство на пешеходните пътеки !
23
2
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Не че нещо ама работата на прокурора не е ли да обвинява вместо да проверява.Кога прокуратурата ще повдигне обвинение срещу длъжностни лица които не си вършат работата вследствие на което умират хора
22
5
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Ти като "премяташ" пешеходци на предния си капак на пешеходните пътеки, по колко години ги лежиш след това?