Заради пътния ад: Проверяват всички пешеходни пътеки

Цацаров: Жертвите и ранените са повече от статистиката
50
Заради пътния ад: Проверяват всички пешеходни пътеки
Снимка: архив, БТА

Започва национална проверка заради многото катастрофи и жертви, която ще обхване дейността на МВР и МРРБ, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

До края на февруари следващата година ще бъдат огледани всички пешеходни пътеки.

Още по темата

Целта е всяка една от тях да отговаря на закона, но и да се провери как е направена. Той допълни, че за всяка нередност ще бъдат изпратени писма до кметовете на населените места.

"Ако препоръките не бъдат изпълнени, ще има санкции", категоричен бе главният прокурор, цитиран от БТА.

"Жертвите и пострадалите при катастрофи са повече, отколкото можем да си представим от статистиката. Няма населено място и български дом да не е засегнат от войната по пътищата. Често жертви на катастрофи са деца, убити от шофьори, които не спазват правила", посочи Цацаров.

От началото на годината в наслените места тежките катасторфи са 4038, загинали са 179 души. Извън тях са станали 2269 катастрофи, но са загинали над 400 човека, отчете вътрешният министър Валентин Радев.

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков поясни, че започва инвентаризация на пешеходните пътеки в населените места. Те трябва да са изцяло бели, а не с други знаци и елементи по тях.

Междувременно в ход е и проверка за републиканските пътища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата голяма акция, ще е по преброяване на дивите зайци и с какви продукти се хранят.
20
10
 
2
 
! Отговори
до 18 и 19 преди 6 години
Тебе още ли не те е преметнал някой на предния капак с тъпите ти продължения на тротоари и мислени пътеки!С овчата ти мисъл скоро ще стане ама ще е късно ..***!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цацко копира некой. що ли ми е трудно да се сетя кой? Ама има още много да се учи.
18
5
 
17
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Непростимо е прокурор да не знае, че не всички пешеходни пътеки са очертани и няма как всички да се проверят "как са направени". Повечето пешеходни пътеки нямат маркировка и са продължение на тротоарите на кръстовищата, както ясно казва закона за движение по пътищата.
17
4
 
11
 
! Отговори
Пешеходна пътека преди 6 години
Всяко продължение на тротоарите на кръстовищата е пешеходна пътека и няма разлика в предимството на пешеходците на такава неочертана пътека и на очертана пешеходна пътека, например тип зебра. Тях ще ги "инвентаризират" ли?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛА БАЛА ,НАРОЧНО ТАКА ГОВОРЯТ (ЗАГРИЖЕНИ СА) ТЯХНАТА МАМА ТАКА ПО ИМ Е ЛЕСНО ДА В УСВОЯВАТ УЖКИМ СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ВАС,ОГЛЕДАЙТЕ СЕ И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ВИ ПРАВЯТ НА ***
15
2
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
Във Видин няма нито една зебра!
14
4
 
15
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
По закон пътна полиция се грижи за безопасността по пътищата,да сте чули за уволнени полицай?!на тях все дугите са виновни.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PR акции заради нищожния му рейтинг. Затова обикаля напред назад из страната да си мислим, че нещо върши. То не беше мис Нос, рязане на ленти , подслушване, Момчилград и всякакви глупости само и само да не отговаря на въпросите за цигарената контрабанда и д-р.
12
2
 
16
 
! Отговори
до кога преди 6 години
А защо прокуратурата не провери кат пътна полиция да ли си върши работата?,кръв с лее по пътищата а в кат цветя и рози няма наказани.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ne pomnq kolko miliona mu be dal delqn v hotel berlin da obslujva interesite na DPS
10
10
 
3
 
! Отговори
СА преди 6 години
Всяка пешеходна на 40 см. легнал полицай и преди,и след нея по още един!!Тогава всичко ще се оправи!!
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кво стана в тая държава сумати народ погина няма кой да иде да гласува
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8И 6 е в кюпа.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров: Жертвите и ранените са повече от статистиката.До скоро мислех че само Бойко може да ръси "мъдрости", засенчвайки Пената, ама явно съм се заблуждавал.
6
10
 
2
 
! Отговори
Убиват с нова техник преди 6 години
Преди доста години правихме експертиза на нагло престъпни камери полzвани за зомбиране на водачи с цел Жестоки глоби. КАмерите чрез терористични съоръжения в лични документи и талони на автомобили зомбираха жертви предварително маркирани з а глоби от растояние до 2 000 метра.Водачите облъчвaни с тета вълни нарушаваха правилника точно подадената команда.Не спираха на STOP.Подаден е доклад до главна прокуратура
5
7
 
12
 
! Отговори
Стамбилария преди 6 години
Уважаеми господа, аз съм пешеходка , но и карам кола. Моля да обърннете внимание на пешеходната пътека пред Националната библиотека на бул. В. Левски. Имам щастието да живея много близо и ежедневно минавам по този маршрут. Там пешеходците са като стадо.Няма никаква култура на движение. Защо не се направи светофар, което ще улесни движението на колите и пешеходците ?
4
10
 
3
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
Експертите да обърнат внимание на обемно проникващо обсебване на пешеходните пътеки.Вижда с е ясно раздвояване на внимание от на пешеходци и водачи..Има нагло престъпна промяна на Закона за движение по пътищата от 1968 година.Да с е има впредвид, че всички водачи и пешеходци са тежко повредени вкл психично от нагло престъпни скенери и холограми инсталирани на милиони автомобили.Всички водачи са заслепявани от тн"електоржени" вкл от скенери против мъгла НЕЗАКОННО Светещи денем и нощем
3
10
 
3
 
! Отговори
ЦАкат с камери преди 6 години
Правилно ТЕрористи на ВЛАСТ Ограбващи милиарди живи евра годишно са сложили тежко терористична техника увреждаща жестоко големи обеми около всички пешеходни пътеки.Обърнете внимание както на камери /забранени от Основния закон чл32 ,чл.29 и чл.28 така и на нагло вредни фотоволтаични скенери маскирани като НЕЗАКОННИ ЗНАЦИ за спешеходни пътеки.Средо един водач на 33 МПС може да убие на пешеходна пътека след ПСи блокаж от СПИН активните бели скенери/облъчвт до 1000 метр а от знака постоянно проме
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно с какво ги рисуват тия пешеходни пътеки - с вар ли, с тебешир ли, та се изтриват толкова бързо?