Момчилград се прощава с Дамла! Почерненият град иска мъст

7-годишното момиченце бе зверски убито от братовчед си Мехмед
22 дек 2017 08:52,
48
Момчилград се прощава с Дамла! Почерненият град иска мъст
Снимка: Facebook

Община Момчилград обяви днес ден на траур в памет Дамла.

"Убийството потресе всички жители на общината, нека бъдем съпричастни с болката и мъката на близките на детето", посочват от Общината.

По-рано тази седмица заради трагичния случай бяха отменени всички общоградски и публични празненства за предстоящите празници.

Още по темата

7-годишното момиченце бе зверски убито от братовчед си Мехмед, който направи пълни самопризнания.

Днес детето ще бъде погребано, но страстите в малкото градче не стихват. Страхът на жителите на Момчилград се превърна в гняв. В града открито се отправят призиви за саморазправа с убиеца на Дамла.

В сряда вечерта от прокуратурата обявиха, че се провежда разпит на младия мъж пред съдия в окръжния съд, а свчера той бе отведен в апартамента на семейство Муса, за да бъде извършен следствен експеримент. 

Малко след това над 50 души се събраха пред блока на убитата Дамла, за да чакат довеждането на убиеца, а районът беше блокиран от полицаи.

"Смърт! Искаме смърт. Да умре като куче. Нека ни го дадат за 5 минути. Не искаме повече време, ние знаем какво да му направим. Какво ще стане - ще го вкарат в затвора на топло и ще го хранят с нашите данъци", гневяха се насъбралите се.

Те недоумяваха как е възможно да бъде оставен убиец да се разхожда 3 дни на свобода.

"Не вярваме вече на никого. Да не го изкарат психичноболен и да го осводят", чуваха се гневни викове от протестиращите.

Роднините на почерненото семейство са в шок. Те не могат да приемат, че Мехмед Хасан е извършител на убийството. Младият мъж и първи братовчед на Дамла бил много близък до семейство Муса.

В Момчилград разказват, че се грижел за момичето като баща. Определят го като затворен, неконтактен и дори странен. Въпреки че е на 25 г., никога не е имал приятелка. Нямал и приятели. Не излизал по заведения, предпочитал да стои в дома си.

До миналата година Мехмед работел за един от мобилните оператори като касиер, но се отказал, защото работата му налагала контакт с различни хора. След това младият мъж започнал като охранител в предприятие, намиращо се на 10 километра от Момчилград. В същия завод работела и майката на убитото момиче.

"Не искам да вярвам, че го е направил. Винаги сме празнували заедно рождените дни на Дамла, байрамите - също. Просто не вярвам", казва пред "24 часа" Емине Юсеин, леля на убитото момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До онбашиятаА на щанда на северноазиатското правосъдие какви стоки има?Ръкавици от човешка кожа?
8
7
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
абе искат мъст, ама на щанда в евролибераското правосъдие подобна стока няма, предлагат се само свещи, плюшени мечета и човешки права.
7
2
 
5
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До стар кадияМда, определено много гнусно заглавие...
6
16
 
11
 
! Отговори
Abdal-Ati преди 6 години
Мехмед Хасан е отличен коранаджия и ислямист ,далновидно иска да си качи 40 крехки булки на небето ,докато е още млад и после да не се занимава ,докато не отиде при тях.
5
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под тази новина защо не забраните изобщо коментарите?Ей сега дежурните сидерасти ще си излеят циклофреничната злоба и омраза тук.
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето ти Европа!В съветската ЧК: Ръкавици от човешка кожа, свалени от живи хора! Руски историк: Защо съветските чекисти извършиха червен терор? 21 дек 2017 21:34, *** Василева
3
5
 
49
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Гледам снимката... и ми се плаче!Тази невинна душичка няма да получи подаръци... и да се радва на елхата.
2
8
 
42
 
! Отговори
стар кадия преди 6 години
Момчилград не е Саудитска Арабия. Хората искат справедливо правосъдие,а не мъст!
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости детето.