Попарени надежди! Без лекарства за болните на хемодиализа в Ловеч

Връщат пациенти, а лекарите продължават да са без заплати
22 дек 2017 12:40, Петя Славова
28

Центърът за хемодиализа към ловешката болница върна пациенти днес поради липса на медикаменти. Напрежението в лечебното заведение расте, а персоналът продължава да очаква заплати за септември и пари за лекарства и консумативи, въпреки обещанията, че ще бъдат изплатени. Ако средствата не бъдат осигурени, работещите в болницата готвят колективна оставка.

Още по темата

Животоподдържащите медикаменти за хемодиализа бяха доставени по-късно от друга болница и така няколко човека все пак получиха лечение.

Пациентите споделиха пред Bulgaria ON AIR, че болницата е в окаяно състояние, а лекарите работят без заплати, само и само на постъпващите да им се окаже медицинска помощ. Ако центърът за хемодиализа затвори врати, болните трябва да ходят в съседни градове, което за някои е непосилно.

Припомняме, че болницата в Ловеч е в тежко финансовото състояние и освен липсата на консумативи за лечение на пациентите, работещите там са без заплати от месеци.

Медиците са дали срок до утре, а от министерството на здравеопазването бяха обещали, че ще изплатят заплатите на служителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
10
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Звучи като увеличение на минималната заплата с 30 лева, с което Борисов ви излъга. Вдигна минималната заплата с 30 лева, но само няколко месеца успяхме да се порадваме на това увеличение, а после Борисов каза на съда да отмени това увеличение на минималната заплата, след което си прибра парите за себе си. Същата работа е и тук!
4
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Коледни истерии от БСП. Но истината е, че лекарства има, а бсп умира.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болницата в Ловеч е в тежко състояние както всяка болница управлявана от социалисти. Единствено в леко състояние е червената телевизия, резултата от корупция на един аморален ***.
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБСП ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ГЕНОЦИД ЗАЕДНО С ПЕТЪР МОСКОВ
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се един ден ГЕРБ да бъдат съдени за геноцида, който провеждат над българските пациенти, а и въобще над българите и този ден да е близо.