Облачно и ветровито, температурите до 5 градуса

От неделя в страната започва чувствително затопляне
23 дек 2017 08:38, Петя Славова
1
Облачно и ветровито, температурите до 5 градуса
Снимка: Reuters

През денонощието облачността над страната  бе предимно значителна. Наблюдава се слаб до умерен вятър от запад-северозапад. През деня, главно в планинските райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса. Дневните температури ще бъдат са предимно между 0 и 5 градуса, пише БТА.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 3-5 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде ветровито. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 1 градус, на 2000 м - около минус 5 градуса.

В неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност, по-често значителна; слаби превалявания са възможни само в планините на Западна България. Ще започне бързо и чувствително затопляне. В понеделник все още ще духа слаб до умерен северозападен вятър; ще бъде предимно слънчево и сравнително топло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари