Българската Коледа: За 14 години събра почти 30 млн.

До момента е помогнато за лечение на над 3800 деца
Обновена: 26 дек 2017 09:53 | 26 дек 2017 08:56, Петя Славова
20
Българската Коледа: За 14 години събра почти 30 млн.
Снимка: "Българска Коледа"

За 14 години в рамките на благотворителната инициатива на президента "Българската коледа" са събрани 29 984 449 лв.

За това време са подпомогнати над 3800 деца и 259 лечебни заведения, пише БТА.

Инициативата "Българската коледа" се организира за 15-та година. Тя има за цел да насърчи дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и да подпомага лечението им.

Петнадесетото издание е посветено на спасения детски живот, като насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация.

Дарете с SMS на 1117 или с по-големи суми през сайта на Българската коледа - https://www.bgkoleda.bg/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дарих и то не малко. Лошо е обаче държавата да разхищава и да проси дарения. Когато се краде - плащат същите, които даряват, а крадците се скатават.
13
0
 
2
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Вежди, а бе ти вярваш ли си или мислиш, че ограбените хора ще простят на днешните мародери политици! Та и ти беше между тях и не ползва пътека1 да се лекуваш от рака в Германия! Вярваш ли, че някои ще ви прости!!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост, така наречената "Българска коледа" се превърна в една просия от имащите, към бедните.Няма да забравя Плевнелиев начело на "Българска коледа" който имаше неясно защо бюджет от 70 млн и нахалството да иска от хората да късат от залъка си за да плащат за нещо, което е функция на нормалната държава.Просто можеше да даде 2 млн от бюджета си, за ненужни разходки по света и готово.А и къде е държавата, къде са данъците, които плащаме, за да има социални грижи? Вместо това - пак просия.
11
0
 
5
 
! Отговори
???? преди 6 години
БРАВО ЗА ТАЗИ ИНИЦИАТИВА! Но си задавам въпросът - за 14 години са събрани около 30 млн. лв. , а защо само за 1 година се дават двойно по-вече пари на политическите партии, пари , които те сами гласуват за себе си? Това не е ли наглост и къде отидоха обещанията на ГЕРБ за 1 лв. субсидия? Не ли е по-добре тези грешни пари да отидат за лечение на децата?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е инициатива, чрез която се компенсират откраднатите от здравеопазването пари. Колкото повече дарявате, толкова по-голяма възможност давате да се крадат от парите за здравеопазване. Предпочитам всички ние да внасяме повече пари в една здрава и некорумпирана система за здравеопазване и да има пари за хора с тежки заболявания, без те да се чувстват задължени на някого затова, че е подарил лечението им и без политиците да превръщат подобни кампании в собствена реклама за чужда сметка.
9
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Винаги съм се чудел, първите хора в държавата, колко даряват?Колко дари президента, Бойко, Корнелия ......... нека се изнесе техният личен пример.
8
0
 
14
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Коментар 4 и 6 най-точните и обективни. От накъде ще скубят народа за нещо за което ама въобще не е длъжен. Да лекуваш деца с есемеси в случая е толкова цинично, че и в Зимбабве ще ни се смеят. То не бяха билетчета от Нац. Лотария, Биг, Вип Брадър, Ферми, събиране на левчета като теглиш пари от банкомат, звънене у дома за събиране на пари.
7
0
 
11
 
! Отговори
Доене преди 6 години
Доене на бедния народ с смс да дари едни 30 млн, но с лекота откраднаха милиарди за Белене, КТБ и др.
6
2
 
14
 
! Отговори
Сметалото преди 6 години
Изключително гнусна и порочна инициатива! Плаща се реклама, плаща се на изпълнители, на озвучители, на осветители, плаща се наем на зала, траспортни и режийни, 20% ДДС върху всяко дарение и заложена печалба на мобилни оператори. И всичко това, за едни 2 милиона ?! Което е 13-тата заплата в една мъничка държавна агенция.
5
0
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Да, на едни деца ще се помогне да са здрави и щастливи, но едно не мога да разбера - къде е Държавата, че остава да се лекуват децата й с SMS-и и благотворителност??? Тези крадливи управници кога ще ги изметем, *** безсъвестни... И не ме изтривайте, защото наистина са безсърдечни пиявици.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това прави около 2млн.лв. на година. Концерти,СМС-и, реклами и накрая е това. Изглежда много, но бюджетът на здравната каса за 2018 е 3,9 милиарда лева, с 470млн.лв повече от 2017г. Т.е. държавата може и е длъжна да покрие и тази нищожна сума, вместо да проси от хората да плащат нещо, за което тя е длъжна да плати. Да сте чули в някоя западноевпопейска страна да се събират пари за лечение на деца така? Държава, която не дава пари за децата си няма място в ЕС и цивилизования свят.
3
7
 
7
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 6 години
Господин ПРЕЗИДЕНТ , враговете Ви не спят - на снощния концерт извадиха от нафталина Васил Найденов - трубадура на СДС да закрие концерта , вместо народни хора , както е било винаги .
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пращайте есемеси балъци и пълнете чуждите джобове!
1
0
 
15
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 6 години
ДОБРЕ. АЗ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА ПОМАГАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ. А ЗАЩО *** ПОЛИТИЦИ, БИЗНЕСМЕНИ, МАФИОТИ И Т.Н И НЕ ПОМАГАТ С ПО ГОЛЕМИ СУМИ.... ТАКА ВСЕКИ ЩЕ Е ДОВОЛЕН И РАВЕН ПРЕД ВСЕКИ.... МАМКА ИМ И ПОЛИТИЦИ САМО СКУБЯТ.