Грипната епидемия е далеч. Пикът към края на януари

Освен него, циркулират и аденовируси, отбелязва лекар
26 дек 2017 13:00, Петя Славова
3

Изпращаме годината в сравнително топло време за сезона. Но с него някои хора твърдят, че и вирусите започват да се разпространяват масово. Вкъщи ли да стоим или да излезем навън?

"Все още сме далеч от пика на заболяванията. Температурата води до съвсем малки промени в нагласата на организма към инфекциите. Най-важното нещо за разпространението на грипа са затворените пространства, които не се проветряват. Нека децата играят повече навън, ако времето го позволява", успокои директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

В студиото на "България сутрин" той отбеляза, че пикът на вируса ще дойде вероятно към края на януари, когато всички се върнат от ваканциите и отпуските си.

"Освен грип, циркулират и аденовируси. Това са тези, които ни мъчат по седмица или две – кашлица, сърбежи, червени очи. В момента има, и то особено в големите градове, ентеровируси. Те се размножават в червата, но не водят до разстройства и минават за ден-два", обясни медикът пред Bulgaria ON AIR.

Гостът посочи, че в малки количества алкохолът не вреди, но всекидневната употреба на големи количества, а това ще рече от 100 милилитра концентрат нагоре, убива. Кой научи тоя народ да пие концентрат и го отказа от виното, реторично попита проф. д-р Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тоя народ освен вино е жулил и ракия.Защо трябва някой да го научи.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако дотогава пият банкетите са дълги тия да като депутатите