12 семейства в Бойчиновци останаха без дом след пожар

Експерти ще оценят дали блокът може да бъде възстановен
Обновена: 27 дек 2017 11:49 | 27 дек 2017 11:48, Елка Василева
40

 

12 семейства от град Бойчиновци преживяха трудна Коледа. Те посрещнаха празника без покрив над главата си заради пожар. 4 апартамента бяха унищожени от огъня, а поне още толкова бяха наводнени след намесата на пожарникарите и така цял триетажен блок в града стана непригоден за живеене.

Хората предполагат, че огнената стихия е тръгнала от апартамента на възрастна жена.

Огънят е възникнал на 24 декември по обяд, пожарната е дошла за около 40 минути. Това разказват собствениците на имотите в блока.

Още по темата

"За 10-15 минути всичко се срина. Запалиха се третите етажи, много бързо стана", споделиха собствениците на изгорелите апартаменти пред Bulgaria ON AIR.

Те обясниха още, че според тях складираните дърва до печката на възрастната жена са причината за пожара.

Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев от своя страна обясни, че експерти ще посетят мястото утре, за да кажат дали може да се възстанови блокът и каква ще е стойността на ремонта.

"С новия бюджет на община Бойчиновци ще заделим средства да помогнем на хората", заяви кметът на града за "България сутрин".

Той призова също така всички хора и фирми, които могат да помогнат, да го направят. Сретениев обясни, че не трябват мебели, а средства.

Своята парична помощ можете да изпратите на следната банкова сметка

Интернешънъл Асет Банк

IBAN - BG93IABG74748400984500

BIC - IABGBGSF

код 44 51 00
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Бойчиновци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен32 Благодаря за косвеното признание, че от Герб не могат да чакат нищо. Това не е Хитрино, където се наложи да замазват гафове на частни фирми, близки до Слънцето .
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До От ГЕРБ - що се молите на Бойко, молете се на ваште кумири червени и на бащицата в масква, на румен певецо или летецо, на съселянката устата! ега ви помогнат!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе отворковци от "днес" и утре, я ми кажете в коя от "белите" страни по света се реагира по вашия начин - аре, давайте да опраиме ората, да им построиме къщи, шот не мое да мизератват! а те, ой не искаме мебели давайте пари! немаш ли застраховка си пътник под моста! учете хората да се застраховат и то сега, когато нещастието е станало, сага проведете кампанията! опълченци!
30
5
 
1
 
! Отговори
От ГЕРБ преди 6 години
Бойко,спаси България,ти си нашия ГОСПОД
29
1
 
3
 
! Отговори
10 преди 6 години
Някой се е запалил и сега плащай ***!
28
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Най-добре ще бъде да платим на Сръбската мафия, за да очисти цялата олигархическа структура в България. Това нашето не е държава.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коментар 26 ключовата дума е строеше! Аз бих добавил и качествено. Наемът на тези апартаменти беше около 5 лева на месец за двустаен и 4.50 за гарсониера.
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На времето бай Тошо строеше т.н. жилища за всяка фабрика , уж мисли за хората . Истината , че това бяха крепостни селяни, ако се махнеш от фабриката изчезваш и от жилището. Това нормално ли е другари .
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей затова възрастните хора не трябва да се оставят сами като децата са
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДемократТе толкова са "хубави" новите сгради,че хората предпочитат да си купят стари сгради строени след 30-те с дебели,масивни стени или жилища,панелки строени през соца по БДС,които са много по-добри от новото строителство,макар и стари.
23
7
 
17
 
! Отговори
увин преди 6 години
Има ли бъдеще за България? Никакво, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от концесионери, а нивите ви отровени от сондажи.Това ще е краят ви като народ и държава докато чакате на тикви!
22
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за тези бьлгари ли да платим за пенсии на родителите на убитите в кербала ли даплатим за децата в турските и германските клиники да платим за жената която всякасутрин бута инв количка сьс сина да го води на училище за бьлгарите дето са без зьбив устата за семеиството с 15 деца за кого да платим по напред
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пукнат от глад тия селяни.Какви са тия банкови сметки и помощи бе тиквеници???Ние да не ги кОпаме парите та да ги даряваме на *** и Пульо!!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Геле преди 6 години
До ДемократАман от промити мозъци!
19
3
 
13
 
! Отговори
някой преди 6 години
Каква помощ !!!Казва се ЗАСТРАХОВКААААА !!!!Аман от *** ...
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инвестицията в имоти изисква и застраховка за такива случай.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо да не трябват мебели?Нали всичко е съсипано?Мебели дрехи не са ли помощ?
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блокчета са от 50те години на миналия век. Тухла и гредоред. Строени са за работниците в консервната, която демокрация ликвидира. В началото са отдавани под наем, в последствие са продадени на живеещите в тях семейства. Изгорялото блокче е точно срещу портала на завода. Мисля блок 6ти.
15
3
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Демократа за хленченето и живота във фургоните-да, и това е решение.Само че има една подробност.Ако са бежанци, ще им осигурят и фургони с климатици и безплатен ток, но ако са наши-няма да си мръднат и пръста, да не говорим, че едва ли има някъде в държавата заделени готови фургони за евентуално бедствие. Докато се обяви "обществена поръчка", докато се разберат кой да спечели търга и на кого да даде комисионната, и най-вече-колко, хората сами ще са се оправили с помощ от близки и познати.
14
6
 
0
 
! Отговори
На село без наем преди 6 години
До :)https://facebook/groups/1606318809652167/?fref=ts