Кал и разбити улици срещу една детска мечта

Болестта и трудностите не спират 14-годишния Пресиян да учи
27 дек 2017 19:34, Красимир Ангелов
12

Това е една история с продължение. Преди няколко месеца ви разказахме за Анета Янева, която всеки ден изминава по 4 км, бутайки инвалидната количка на 14-годишния си син до училище.

Още по темата

Тогава жената се бореше да бъде настанена с децата си в общинско жилище. По Коледа екипът на Bulgaria ON AIR отново се срещна с тях, за да види как и дали се е променил животът им.

Въпреки че вече 9 години е прикован към инвалидната количка, осмокласникът Пресиян никога не е спирал да мечтае и да иска да учи. За да може, когато оздравее, да работи и да помага на майка си и по-малкото си братче.

Тримата живеят в малка стая в покрайнините на Велико Търново, в която обаче липсват елементарни битови условия. Пътят до там е в окаяно състояние, транспорт няма, а майка му е принудена сама да бута инвалидната му количка до училище.

Веднага след като за първи път ви разказахме историята на семейството на Ани, добри хора започнали всеки ден да возя до училище 14-годишния Пресиян.

Поради липсата на достатъчно средства, това продължило три седмици, а от началото на декември момчето не може да посещава училище, тъй като навън е студено, а майка му не може да преминава през огромните локви на улицата им с инвалидната му количка.

А Коледа посрещат тримата в малката стаичка, в която продължават да живеят. И да мечтаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривайте я веке тази свинска ***, незнайно защо все още водеща се и за държава!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова мъчно и гадно ми става за женицата и тея дечица.Държавата не е виновна, виновни са всички, които се възползват и доят тая държава. Всеки откраднат лев е лев, който липсва за такива дейности - да се направи път, да се организира транспорт, да се осигури жилище за нуждаещи се. Аз затова плащам с кеф данъци тука в Швейцария, защото знам че може да има бедни хора (както навсякъде) но парите отиват наистина по предназначение! За инвалиди, болни инфраструктура....
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива деца тук в бялата държава им осигуряват транспорт до училище безплатна квартира обзаведена от до. Поемат разходите на ток вода й парно Висока социална помощ на родителите за да е задоволено детето със всичко. Да но в белите държави. А в Африканските умират като кучета.
7
0
 
18
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Вечер като си легна започвам да мисля. Ако нещо се случи с мен какво ще стане с детето ми. С жена ми? Страх. Може би параноя. И си викам каквото е писано това е. Затова преди да си легна малко си пийвам и се успокоявам. Понякога ми става весело и се чувствам като Хитлер в бункера. Злото е отвън но аз и семейството ми сме добре. Засега.
6
1
 
31
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Продължение на 5.Българската Коледа, както и много други такива кампании, са върха на лицемерието!!! Събрани били 3 милиона лева! Смежни пари, за една държава! Та тя плаща толкова, за да се пазят Доган и ли Пеевски!Тя дава пари за стирпор , но не дава за лекарства, дава за бежанци, но не дава за пенсии на родителите ни, които са я обслужвали по 40 години.Дава на полицая със средно повече от на мед сестрата с колеж, или на младата учителка с висше, да не изброявам повече....
5
0
 
11
 
! Отговори
Осман преди 6 години
То на мен кой ще ми помогне. Всеки месец плащам кредит. Лятото трябва да правя ремонт на къщата. Викам си да взема назаем от роднина, че да приключа с кредита и след това да изтегля по голям с който да върна борча на роднината пък каквото остане за ремонта. Но някои имат много по големи проблеми. Господ здраве да дава на всеки останалото ще се реши. Пък и Търново е далеко, ако живеех наблизо какъв е проблема да помогна. Ама на кой да помогнеш най напред. То и на нас трябва някой да помогне.
4
2
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен3 Ето заради тази философия, сме я докарали до тук. Държавата ни скубе както си иска, данъци, преки и косвени, винетки, осигуровки, ДДС, и после-ние да помислим как да помогнем????А тя за чии х-- е? Да не дава Господ, да си беден и болен в тая псевдо държава-умираш като куче!А ако случайно те лекуват-правят го по най-евтиния начин за държавата. Държавата те дои цял живог, и накрая гледа да си заминеш колкото може по-бързо, и по-евтино за нея.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 и 2 вместо да нареждате помислете как да помогнете
2
0
 
22
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Боже, колко мъка има по тоя свят, боже както беше написал великия Йовков.
1
2
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Моето момче, да си живо и здраво, но няма да имаш късмет.Просто си се родил в България.