Решението – взето, но еколози пак протестират за Пирин

Група протестиращи блокираха центъра на София
28 дек 2017 20:37,
43

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Еколози блокираха центъра на София тази вечер след решението на правителството да разшири ски зоната в Национален парк "Пирин" и даде зелена светлина за изграждането на нов лифт.

Протестиращите се събраха на кръстовището на Попа и поискаха нова екооценка за промяната в плана за управление на парка, а после се отправиха към Орлов мост.

Още по темата

Спорът между еколози и бизнес да има или да няма втори лифт в Банско изостри отношенията и в управляващата коалиция в началото на декември.

Екоминистърът Нено Димов обаче обясни днес, че правителството му е възложило при наличие на инвестиционен интерес за изграждането на нова кабинка да се предприемат спешно всички мерки по екологичното законодателство, така че такава да бъде направена във възможно най-кратък срок.

"Днес МС прие и двете точки, които внесох в заседанието", обясни той и допълни, че едната е свързана с изменението на Плана за управление на Национален парк "Пирин", подготвеното през 2013 година, минало и прието от Висшия експертен екологичен съвет.

Според него с изграждането на втория лифт ще се развие и ски спорта в Банско и освен това в навечерието на новия ски сезон, е добра новина за всички скиори.

Докато министрите заседаваха екозащитниците отново провеждаха протест против кабинката над Банско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Половината България се топли на дърва ...вероятно и много от тея тук дето цвилят , но иначе са големи природозащитници :)) Свят да ти се завие от такива мишоции. Ако ги слушахме тея Варна и Бургас трябваше да не са застроени и цялото население там да се изнесло в САЩ и Англия .
33
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мръсни лапачи продажни - ако е за лифта защо се дава право да се строи в половината Пирин???? И вие троловете отдолу - майченцата си за копейки продавате бездарни ***
32
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! Най после ! Чужди агенти прикрити под зелинуу формациу съботи аха българския туризъм! Днес банско трябва да празнува . Честито на всички българи там скоро ще сте сред най голвмите зимни курорти.
31
8
 
12
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
О*.х.м.е си хубавата природа!
30
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме държава като Швейцария щях да се доверя на властите, но при това положение не мога .
29
18
 
18
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Докато има парички ще протестират,като свършат ще мирясат!!!
28
3
 
17
 
! Отговори
А Витоша кога преди 6 години
Нещо за Витоша?!? Стига с това Банско!!!
27
14
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
дишат у София тая смтад ама за Пирин са се сетили ... а за мъхчетата в Родопите кога ще бучите?
26
14
 
13
 
! Отговори
Яя преди 6 години
Решението за Банско е само "кукичка" на която да се хванат протестиращи.Управляващите знаят че на мнозинството от българите им е през оная работа колко лифта ще има на Банско.
25
20
 
25
 
! Отговори
Mad преди 6 години
Ами да си протестират бе. Палячовци. Тези еколози обичат птичките и тревичките само от центъра на София. Нито един от тях не дойде да гаси пожара в Пирин. Нито един от тях не отиде да спре незаконното изсичане на гори. Нито един от тях не отиде да протестира в Банско. Нека се изправят срещу хората, които живеят там. Нали са много силни. Или на тях силата им идва само от парите на конкурентни туристически дестинации. Те са долни продажници и родоотстъпници. ТОВА Е ПОБЕДА СРЕЩУ ЗЕЛЕНАТА МАФИЯ!
24
17
 
20
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Повечето хора тук май не сте излизали извън България.Отидете да видите какви зимни курорти има в Италия,Швейцария или във Франция и после давайте акъл,псевдо еколози.
23
14
 
22
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Господа журналист, защо ни лъжете, че иде реч за една писта само? На сайта на МС има качена карта, промените засягат половин Пирин.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимене що до вчера, там и сега гонят гудето
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Няма как до вчера да си гонил гудето и да искаш за 10г. да си като Сейнт Мориц. :-)
20
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Банско и 5 лифта да му построят европейски курорт няма да стане. Щом за 15 години не стана, значи няма да стане.
19
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Цанков камъкНА БАНСКО МУ ТРЯБВА ЕДИН ЛИФТ САМО. АМА ТАКЪВ ЧЕ ДА НАКАЧАТ ВСИЧКИТЕ ЛАПАЧИ ОТ БАНСКО И ДА ГИ ЗАКАРА ЧАК В СИБИР
18
13
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Само в България екологията не е кауза,а начин шепа компаньонки на повикване да си пълнят гушне!!!Това е положението за съжаление.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банско си има ливади от къде на къде ще си присвояват Пирин, който е строил да е мислил преди да строи.
16
14
 
3
 
! Отговори
Цанков камък преди 6 години
Не само втори лифт, а трети и четвърти ще има!
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да направят един лифт и в село Баня, зер Цветелина е оттам. Лифта хоризонтален, че там планина няма. И в селото на Плевнелиев също един лифт. Нужда там няма, но то и в Банско от втори нужда няма. Като по времената на бай Тошо - отде е Политбюро там се правят подобренията, независимо от нуждата. Важното е СВОИТЕ хора да са добре.