Над 180 безработни майки в Пловдивско търсят детегледач

Кандидатите до този момент са около сто
29 дек 2017 09:52, Петя Славова
10
Над 180 безработни майки в Пловдивско търсят детегледач
Снимка: архив, Булфото

В Пловдивско над 180 безработни майки на деца до 5 години са заявили желание да наемат детегледач по националната програма "Родители в заетост". В същото време продължава наемането на хора, които искат да гледат децата на тези родители. За новата социална услуга държавата отпуска 20 милиона лева, като ще бъдат подпомогнати над 2000 семейства от цялата страна, съобщава БНТ.

Още по темата

До края на месец октомври в района са подадени 181 заявления от майки, които искат да поверят грижата за децата им на детегледач. Според програмата, за малките може да се грижи и тяхната баба, която е познат за тях човек.

От програмата ще могат да се възползват родители, чиито деца не са приети в ясла или детска градина. Майките сами ще избират кой да се грижи за детето им, след което ще провеждат срещи с тях.

"Одобрените родители трябва да знаят, че след получаване на уведомлението в съответното Бюро по труда трябва да се обърнат към съответното Бюро и да представят в удобно за тях време за среща с подалите заявление детегледачи до момента", обяснява Иванка Власева, директор на Дирекция "Бюро по труда" в Пловдив.

От там отчитат голям интерес от безработни, които искат да станат детегледачи. До момента са кандидатствали 100 души, а подаването на заявления продължава. Те получават минимална работна заплата и осигуровки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в нормалните държави е забранено роднина да ти гледа детето и да му се плаща!
9
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Значи *** е безработна,ще спи до 12 на обяд ,а друг ще и пази чаветата ?! Е ,нема такава държава !!!
8
1
 
8
 
! Отговори
Az преди 6 години
*** тия пак простотии за наша сметка ще правят!Помагайте на тия дето работят и плащат данъци.Излиза че гледаме на *** децата в социалните домове,плащаме им помощите и сметките,а сега и на бабата заплата..е нема такава държава..
7
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-5ганьо реотана ти е албански,бавно загряваш,търсят детегледачи,защото държавата не е на мястото си,вместо да плаща на майките,за да не са безработни,държавата,ще плаща на чужди,за да гледат децата на безработните майки.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изразът "клати краката" /и други подобни/ не е обиден.Но то тук неграмотните са болшинство.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са безработни тия лентяйки, защо им е детегледач?Безработната не следва да заема и място в ясла или градина. Тези заведения са в помощ на работещите, а не на лежащите здрави, но мързеливи жени.Такъв следва да се предоставя само на заети родители, чиито деца са получили отказ да бъдат настанени в детско заведение, но са кандидатствали за такова.Другото е опразване на пари от бюджета за тоя, дето духа.
4
0
 
30
 
! Отговори
манго преди 6 години
Грешно ли разбирам че...... Безработни майки , търсят по-работни от тях , да им гледат децата на разноски на държавата ...!!!!.?????
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно ли схващам с пияния си акъл, че безработната майка ще стои айляк, а нейната майка, която е 35 годишна, също безграмотна, ще получава 510 лева да гледа внучето? Поне така го казаха сутринта по Водещата телевизия.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В детските градини на Тиквата е мръсно и пълно с въшки за туй дори безработните наемат детегледачки.
1
3
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Мда е-бачи много, детегледачи малко.