Облаци и дъжд, но температурите пролетни - до 13°C

Очаква се днес валежите над страната да спират
29 дек 2017 07:31, Петя Славова
1
Облаци и дъжд, но температурите пролетни - до 13°C
Снимка: Reuters

През денонощието имаше значителна облачност с превалявания от дъжд, на повече места в източната половина на страната. Югозападният вятър се очаква да отслабне през деня, по-късно ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух, пише БТА.

Температурите ще се понижат. Минималните ще са между 1 и 6 градуса, в югоизточните райони и по Черноморието до 8-10 градуса, а максималните температури ще са между 7 и 12 градуса.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Вятърът ще отслабне до умерен от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 11 до 13 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде от 2 до 4 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг. Вятърът ще отслабне до умерен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за декември. През нощта срещу 30 декември, валежите ще спират и в събота само в югоизточните райони все още ще превалява дъжд. Над западната половина от страната преди обяд облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време, но след това ще се появи висока и средна облачност.

Над източната част преди обяд облачността ще е значителна, впоследствие ще намалее. Ще е ветровито и застудяването ще продължи. И в неделя, 31 декември, вятърът ще се запази, но дневните температури ще започнат да се повишават. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, без валежи.

До вечерта вятърът чувствително ще отслабне. В новогодишната нощ ще бъде предимно ясно, с температури към полунощ от около 1-2 до 7-8 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: облаципрогнозавалежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари