Заради боклука: Бедствено положение в Пазарджишко

То ще бъде в сила от днес до 17:00 часа на 5 януари 2018 г.
Обновена: 29 дек 2017 19:13 | 29 дек 2017 19:12,
7
Заради боклука: Бедствено положение в Пазарджишко
Снимка: visualhunt.com

Обявяваме частично бедствено положение на територията на община Пазарджик, касаещо вземането на превантивни мерки за недопускане замърсяване на околната среда и защита здравето на гражданите, каза заместник-кметът на Община Пазарджик Петър Петров, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той уточни, че вече е издадена заповед на кмета на Пазарджик, като бедственото положение е в сила от 17:00 часа днес до 17:00 часа на 5 януари 2018 година, или общо 7 дни. 

Причината да се обяви частично бедствено положение е затварянето на действащото общинско сметище след 31 декември 2017 година и невъзможността в срок да бъде сключен договор с оператор за експлоатация, мониторинг и поддръжка на новото Регионално депо, поради обжалване на решението за избор на изпълнител. 

"След заседание на Кризисния щаб са дадени становища. Мерките, които ще предприемем през това време са свързани с подписването на договор с юридическо лице, което ще извършва тази дейност в рамките на тези 7 дни. В момента се работи по създаването на организация за това", коментира Петров. 

Той уточни, че до 31 декември ще се извозват отпадъци на старото сметище, 1 януари вероятно ще е почивен ден, а на следващия ден първите коли ще отидат на новото регионално депо. 

"Частичното бедствено положение ще отпадне в момента, в който се подпише договор с оператор за новото депо. Тази процедура се обжалва и не можем да подпишем такъв договор", коментира още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Борисов окончателно превърна страната в Бананова Република.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правят се заводи за преработка на битовите отпадъци в гориво, опаковат се в бали и отиват за алтернативно гориво в заводите.Или се изнася по света като гориво.При изгарянето в заводи почти не се отделят вредни вещества! Така се прави на Запад!И няма такива неща като открити сметища, както е у нас и в Русия.В България има поне 3 завода за преработка - в София, Варна и Хасково! Трябват още.Полезно и чисто!
4
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
А заради Драгалевскив *** повече от 20г.бедства цяла България.
3
0
 
9
 
! Отговори
чоека преди 6 години
И тези некадърници който почистват и тях да ги разкарате. Немска фирма преди чистеше, беше добре. Но управниците си сложиха техни г***лизници и сега даже и не метът около кофите след като ги изсипят в камиона.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя цяла бг прилича на боклучийска кофа вече. Такъв упадък едва ли сме имали в историята.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е виновен.