Заради боклука: Бедствие в Пазарджик и Благоевград

Сметищата не отговарят на изискванията на Евросъюза
29 дек 2017 08:18, Петя Славова
7

3066 гледания   |  Още видео
Девет общини в Пазарджик и 5 в Благоевград са изправени пред бедствено положение с идването на новата година. Причината е, че от 1 януари 2018 г. сметища, които не отговарят на изискванията на Европейския съюз, трябва да прекратят депонирането на отпадъци.
Още по темата

Всички сметища на територията на област Пазарджик трябва да прекратят дейността си и да започнат депонирането на отпадъци на новоизграденото преди 2 месеца сметище. Това обаче се оказва невъзможно, защото заради обжалване на процедурата все още няма избран оператор, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това е и причината засегнатите общини да поискат обявяването на бедствено положение за първите 7 дни от новата година. Ако проблемът не се реши, то положението може да се удължи до края на месец януари.

Същият проблем срещат и в Благоевградско, където от 1 януари общините Рила, Кочериново, Бобошево, Симитли и Благоевград ще останат без сметища. За да не се стигне до бедствена ситуация вече е договорено боклукът да се извозва към съседни общини.

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
111111 преди 11 месеца
Сметиште Анонимно грешка на природата..
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Постоянно ни упрекват че българина чакал последният момент за плащане на данъци, смяна на зимни гуми и т.н., а в същото време държавата ни проспа 10г. за тези сметища и сега олеле.

ПС: Кочериново, Рила и Бобошево не са към Благоевградска община и област.
3
9
 
4
 
! Отговори
ЕНП преди 11 месеца
Нека да се провери защо не са построени нужните сметища през комунизма. Сега ще се окаже че ние ще трябва да ги правим, защото някой не си е свършил работата преди 30г.
2
0
 
9
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 11 месеца
Нека да посикаме от ЕС още средства за справянето с проблема със сметищата. Да ни дадат пари да построим сметища по европейските изисквания, че досега нещо не успяхме да ги направим. Така хем ще усвоим парите и ще направим и сметища.
1
1
 
18
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 месеца
Ееех съдба. Едни имат проблем с бokлykа, а аз със суджука.