Меко време и слънчев януарски ден ни чака

Утре вечер от запад ще започне заоблачаване
2 яну 2018 21:09, Анисия Иванова
3
Меко време и слънчев януарски ден ни чака
Снимка: БТА

През следващото денонощие над страната ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планинските райони - сняг. Още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд над много райони - временно до слънчево, но вечерта от запад ще започне ново заоблачаване.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен, запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Според прогнозата на НИМХ понижението на температурите ще продължи и минималните ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса, в София - около 4 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари и през деня ще се понижава.

Над Черноморието ще има предимно значителна облачност, но без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 8-9 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен, временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността през деня ще намалее, но преди обяд на места ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

През нощта срещу четвъртък със северозападен вятър ще нахлуе студен въздух. В четвъртък ще преобладава облачно време, главно в Западна и Централна България ще има превалявания - във високите котловинни полета и в Предбалкана - от сняг, в останалите райони - от дъжд. Значителни валежи не се очакват. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 4 и 9 градуса.

Привечер и през нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее. В петък сутринта в много райони ще е тихо и ясно с минимални температури между минус 4 и 1 градуса. През деня ще преобладава слънчево време. Ще се затопли и максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Когато цъфнат...теменугите и грейне синьото небе,не чакай...май да дойде друже и януари е...добре.
1
3
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Когато цъфнат...теменугите и грейне синьото небе,не чакай...май да дойде друже и януари е...добре.