От сутринта: Заработи новото регионално депо в Пазарджик

В края на 2018-та общината обяви частично бедствено положение
2 яну 2018 13:00,
2
От сутринта: Заработи новото регионално депо в Пазарджик
Снимка: Dnes.bg, архив

Днес е заработило новото регионално депо в Пазарджик, което към момента обслужва само града. Още от 5:00 часа сутринта се събират отпадъците в града. Пристигнаха и първите камиони.

Още по темата
В няколко общини от Пазарджишка и Благоевградска област има проблеми с общинските сметища. Заради влязла в сила директива тези сметища, които не отговарят на изискванията на Европейския съюз, от 1-ви януари не могат да бъдат използвани.

В края на миналата година община Пазарджик обяви частично бедствено положение заради този проблем. В петък ще стане ясно дали то ще бъде удължено.

"В община Пазарджик ситуацията е съвсем нормална. Колите извозват по график по райони както в рамките на града, така и по селата. Регионалното депо ги приема. Проверяват се всички документации, които са необходими, минават през кантар и когато всичко е наред, отпадъците се депонират по правилата. Следва да изчакаме още няколко дни и ако нещата вървят нормално, да си сключим съвсем редовен договор с избрания оператор. Това по никакъв начин няма да се отрази на сметоизвозването и депонирането, тъй като към момента осигурихме оператор и нещата си вървят по план", заяви пред "БНР" Петър Петров, заместник-кмет на Пазарджик.

Кметът на община Рила Георги Кабзималски обясни, че отпадъците в общината днес ще бъдат извозени на депото в Рила и оттам ще ги претоварят в Перник, Самоков или Разлог.

"На едно от трите места ще бъдат депонирани отпадъци. Малко тежко, но това е положението", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZELIAT PASA...K E ZA TAM.