Бездомните столични псета: Много пари, много въпроси

Отговорите от "Екоравновесие" обаче са прекалено малко
3 яну 2018 09:45,
17
Бездомните столични псета: Много пари, много въпроси
Снимка: архив, Булфото

Къде потъват парите за бездомните кучета в София? Оказва се, че с години столичното общинско предприятие "Екоравновесие" не е отписвало починали кучета.

За последните 4 години в София отчет за умрелите кучета в общинския приют в Горни Богров няма. За 2017 г. бройката е 518, а за останалите?.

Общинският съветник Марта Георгиева обаче изисква "Екоравновесие" да опише и микрочиповете на животните. Отказали й информацията.

В опит да покажат какво се случва зад стените на кучкарника Марта Георгиева и други общински съветници влизат със скрита камера.

Тя показва как през годините, в които липсват данни, приюта прикрива смъртността на малките кученца, а в същото време отчита средства за тяхното отглеждане. Получават неясно обяснение за това колко кученца съответстват на една бройка.

Във втория приют на "Екоравновесие" в Сеславци в момента се съхраняват труповете на животните, тъй като приютът е в затворен за ремонт вече почти 2 години. Оказва се обаче, че освен телата на умрелите там има и близо 20 живи кучета.

Директорът на предприятието твърди пред bTV, че няма проблем и "граждански контрол се осъществява ежедневно". Но дали е така?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картофеелия и от тук гепи. Eйййй, ненаситна крадла. Да, но дава на Батко Буби и той си я пази като Златна кокошка.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бездомните столични ***:......а какво да правим с русофилите ?
11
2
 
4
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Тези ***, които мнимите еко любители и природозащитници защитават, но не ги хранят, ще ни изядат главите и България ще загине успоредно с *** и ширещата се хомосексоалност!! Българи изтрезнейте и се противопоставете на глупостта в България! Просто ги премахнете!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Като се прави репортаж да се прави като хората.Кой контролира отпускането на парите и следи за всичко ?
9
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Трябва държавата да предложи 15 дни държане и после ефтаназия. И ако ще се грижат за тях и няма ефтаназия, да се финансират от еко организации и фондации. тогава ще се спре краденето!!!
8
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Въпроса се решава елементарно хуманно и ефикасно. Общината дарява на фондациите запустяли терени около София от порядъка на 200 -300 декара и ги огражда добре. Там кучелюбите със собствени средства отглеждат хранят, поят, галят кучетата.Колкото ги обгрижат - толкова.
7
0
 
10
 
! Отговори
. преди 6 години
3 пъти пускам сигнал за агресивни кучета с запустял двор в нашия квартал. Давам снимки точно на проблемните кучета (които често нападат хора). Снимки на двора където живеят и тн. Всеки път получавам отговор, че екип е проверил и проблем няма. Оставил съм си телефон, нито веднъж не се обадиха като правят проверка ако не могат да се ориентират да им помогна. Целия квартал е пропищял, но няма полза
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми питайте Данчето кво става с парите! То е като несекващ поток.
5
0
 
19
 
! Отговори
ЙК преди 6 години
Е нали задачата на "Екоравновесие" беше да се справи с размножаването на бездомните кучета. Ето, вече около 20 години доят общината, а ефект - никакъв, все още по улиците е пълно с ***, въпреки че средно живеят по 8-10 години. Значи ползата от "Екоравновесие" е никаква.
4
6
 
17
 
! Отговори
СТРОГ ЗАКОН, преди 6 години
Зоополиция от интелигентни хора, НИКАКВИ Кучета по улиците и парковете( пуснати от собственици, от развъдници и под., защото ТРЯБВА да бъдат ЧИП с име, тел. на собственика или развъдника!!Намерено се задържа в ПРИЮТ за 7 дни за СМЕТКА на собственика, ако не го потърси или осинови някой- се евтаназира.Да знаят СОБСТВЕНИЦИТЕ, че ТЕ са убили кучето си: не да мислят, че живеят в СОЦКОМУНА и другите са ДЛЪЖНИ да се грижат за тях.
3
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Нищо май не се е променило в "Екоравновесие" от 2000-та година насам, когато нямаше закон за защита на животните и убиваха по 300 кучета на седмица, а си калкулираха обезпаразитяване, ваксини и др. на всяко от тях. Сега пък умрелите не отчисляват за да калкулират, точно като в НЗОК !
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновните в кучкарника и нещата ще се оправят.
1
1
 
25
 
! Отговори
Добре бе, преди 6 години
за такова нещо има член по НК, и в белите държави следват съд и затвор!