Борисов иска решение за добива на газ в Генерал Тошево

Премиерът разговаря по темата с кмета на общината
108
Борисов иска решение за добива на газ в Генерал Тошево
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров обсъдиха резултатите от референдума в общината по въпроса за добив на природен газ.

Мнозинството от гласувалите в допитването, което се проведе през декември, се обявиха против добива на синьо гориво.

Хората излязоха и на протести с опасения, че сондажите, които предвижда фирма инвеститор, биха замърсили земята и водата.

Премиерът разпореди на министрите на околната среда и водите Нено Димов, на енергетиката Теменужка Петкова и на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в спешен порядък да намерят решение на въпроса, съобщиха от правителствената информационна служба.

По-късно на среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, инициативния комитет против добива на природен газ и местната власт на Генерал Тошево, министрите заявиха, че основен приоритет на правителството е опазване здравето на хората.

По думите на министър Петкова, Министерството на енергетиката няма да предприеме никакви действия по издаване на търговско открие за добивни дейности в блок "Добрич" преди получаване на становище по Оценка на въздействие върху околната среда от Министерството на околната среда и водите.

Към момента МОСВ очаква становища от още осем компетентни институции за изясняване на поставени по време на обществените обсъждания въпроси, преди да се пристъпи към разглеждане на ОВОС от експертен съвет на Регионалната инспекция по околна среда и води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
Интересно.Всички искаме евтин газ,но да не се произвежда от българска територия.Е няма как да е евтин докато го внасяме.
91
0
 
1
 
! Отговори
ВАНГА преди 6 години
КАЗАХ ТИ БОЙКО!!! С РУСИЯ!!! ЦЪРКВИТЕ!!! И ПРАВОСЛАВИЕТО!!! И МОСТ!!!
90
0
 
1
 
! Отговори
ВАНГА преди 6 години
Ти БОЙКО!!! АЗ СЪМ ОТ ОТВЪГ!!! Има ли мост СИЛИСТРА- КЪЛАРАШ!??? И ТЕБЕ А ТЕ НЕМА!!!
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако обещава да няма замърсяване - да каже защо сега санираните блокове се разрушават.
88
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 86Колкото получаваме от златото което добиват канадци и американци в Челопеч, Златица ПирдопПърво, няма американци, второ в Златица и Пирдоп не се добива никакво злато, трето се говори, че и това като Мариците е руска офшорка(което се и доказа) регистрирана в Канада.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПонятияДемокрация това е народовластието неграмотнико.Това, че група червени **** се опитвате, че не е така не значи, че не е така.Айде бегай!
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94За двоен стандарт чували ли сте за Германия северен поток 2 може за България южен неХайде да не се заблуждаваме!Северен поток 2 е спрян по всички направления.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън, Борисов!Дума не издума кога братска Русия наду цените и вече плащаме 3 милиарда годишно горница за братския газ, сега искаш наш да добиваме.Е може ли такова нещо?
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично заинтересован !
83
4
 
9
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Това е! Погребаха "Добруджа"!
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За двоен стандарт чували ли сте за Германия северен поток 2 може за България южен не и къде е зависимостта от русия хората си плащат транзита заплати данъци преференциални цени а сега какво кой ще изравни статуквото за пропуснатите ползи или отново в услуга на Вашингтонската върхушка та нали стремежа им е да доставят компресиран шистов газ в Европа ама много вода има между точка А до Б а и инсталациите скъпи а държави които искат да си правят харакири са готови на такива авантюри
81
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не дава България да е независима. Ние сме единствената страна в света която отказва да си ползва газта.Като си плащате високите сметки за отопление и ток благодарете на Русия.
80
9
 
9
 
! Отговори
следвай парите преди 6 години
Зелените, дори тези които са против Белене са на хранилка в Москва. Така ни държат разделени и сме им лесна плячка. Помните ли като ни разправяха че първи и втори блок на АЕЦ Козлодуй ще работят на газ? Вижте Германия: Шрьодер затвори 70 реактора за да станат зависими от Газпром и после го назначиха на почетна длъжност в Газпром за един милион долара годишна заплата.
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Моля? Лъжецо, бързо назови находищата в които Русия добива уран по открит способ!
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нема да стане това с шистовия газ! Глас народен, глас Божи! Бойко сериозно набира точки за изритване от властта! Само тези дни - спор за Пирин, за "Гей-конвенцията", сега за шистовия газ. И той е все на неправилната страна!
77
3
 
24
 
! Отговори
Народа преди 6 години
И какво решение ще търси Бойко.Не е ли вече,категорично,ясно то.За какво тогава беше този панаир с гласуването,където народа ясно си изрази позицията,която е против.Какво ще изясняваме още.Не е ли ясно,вече.Каквото и да напиша,колкото и да се възмущавам,едно е ясно-каквото реши Бойко,това ще стане,а гласът на народа...той е без значение...За съжаление...
76
4
 
21
 
! Отговори
Понятия преди 6 години
НАРДОДОВЛАСТИЕ-Цялата власт произтича от народа и е за благото на всеки български гражданинДЕМОКРАЦИЯ-Цялата власт е в ръцете на депутати, парламентаристи,правителство и мин.председател. Тя служи за прокарване на техния интерес който е различен от интереса на народа. Демокрацията има форми на допитване до народа така нар.референдуми които обаче не са задължителни ако не отговарят на точно определени условия написани от властимащите. Двете думи нямат нищо общо !
75
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко навън или навътре все тая .Тецовете на Марицасъщо АЕЦ-също -затова сега ще плащате по-висок ток-обожатели на бойко с малка буква
74
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото получаваме от златото което добиват канадци и американци в Челопеч, Златица Пирдоп - 3% толкова ще полуава България и от добивания газ. Всичко ще се изнася навън за пари а за обикновения българин замърсена земя с токсични вещества и замърсен въздух, отровени почви за години напред! Народа казва НЕ! няма какво повече да се коментира.
73
4
 
30
 
! Отговори
pirkim преди 6 години
Този родоотстъпник вече прекали!