Падна част от тавана на 160-годишна църква в Русенско

В този момент се е подготвяло погребение, няма пострадали
Обновена: 3 яну 2018 20:30 | 3 яну 2018 20:28,
12

Падна част от тавана на 160-годишна църква в русенското село Червена вода. Инцидентът е станал, докато се е подготвяло погребение, съобщава Bulgaria ON AIR.

За късмет няма пострадали хора, но вярващите са силно притеснени. Пари за укрепване и ремонт няма, твърдят от Русенската митрополия.

Църквата в село Червена вода се смята за най-красиво изписаната в Русенската епархия.

Проблемите й започват още след разрушителното земетресение през 77-а година и днес вече е опасна за хората.

Жителите на селото са убедени, че тежкотоварните камиони, които минават оттам, рушат храма, и настояват за спешното му укрепване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, през Турското робство са строени църкви, преди да паднем под руско се взривяваха от БКП.През руското не е построена нито една .След руското пък БСП строеше джамии за да навакса на църквите и да се подмазва на коалиционния си партньор ДПС.Сега църквите вече падат.
10
0
 
5
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
"Цивилизацията няма да достигне съвършенството си, докато последният камък от последната църква не падне върху главата на последния свещеник."
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защото не е санирана иначе щеше да се запали или наводни сега просто падна щот ние сме я оставили така.Че няма възрожденци това е ясно обаче дано Ви светне че няма и Държава
8
5
 
5
 
! Отговори
Исмаил до 6 преди 6 години
За това кой какво финансира може само правосъдието да се произнесе. Твоето е празни приказки. И не си човека да правиш всички българи в християни :)))По-добре се разрови какви делавери стават с фирми около църквата и как ке укриват данъци...тогава говори за престъпни групировки. Виж само какви пари потъват....
7
0
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
еми да се точат пари пак от ЕС за ремонт, нали сме уж председатели сега. ако не сте забелязали на всяка ремонтирана бг църква се вижда колко пари са по програми от ес. обикновено доста по-голямата част. докато онзи псевдо-патриарх желае доброплодна (несъществуваща дума) година, плаши с тероризъм и разпределя мафиотизираните митрополии затънали в грях, сребролюбие и духовна нищета.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсмаилБългария е християнска държава, не е ли нормално да подпомогне този храм, вместо да чака, както при вашите джамии се поддържат от престъпни мюсулмански групировки?...
5
3
 
7
 
! Отговори
Исмаил до 3 преди 6 години
В Конституцията пише: Религиите отделно от държавата. И вместо пари от бюджета да се отклоняват за религиите по-добре да се дават за лекуване на болни дечица. И не съм роб щом имам свободата да си кажа мнението!!!! И вместо да пишеш глупости като мирянин би помогнал за ремонта.....вместо да сееш омраза. На това ли ви учат в църквите?
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GOLIYAMA RABOTA--NAI-MNOGO DA PADNE.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Исмаилти ли бе измислен мюмюн....ти си и до днес черен роб...
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсмаилКои ваши бе ? Виж Хърватска на Австрия и виж България на Турция и се върни.
1
8
 
10
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
Строена през "турско робство"....бедните роби имали пари да построят, а сега освободените християни нямат пари за ремонт и пак от нашите данъци ..?!?!