Днес дъжд и сняг, над 15 градуса през уикенда

От утре започва затопляне, прогнозират синоптиците
4 яну 2018 10:30,
0
Днес дъжд и сняг, над 15 градуса през уикенда
Снимка: архив "Булфото"

Времето днес ще е облачно и дъждовно, а на места и с валежи от сняг. От утре обаче започва затопляне, а през уикенда е възможно температурите на места температурите да се качат до над 15 градуса.

Преваляванията днес ще са най-вече в Западна и Централна България. Във високите котловини и в Предбалкана ще вали сняг, в останалите райони дъжд. Значителни валежи обаче не се очакват, информира "Дарик".

Вятърът днес ще е северозападен и ще носи студен въздух. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. Привечер и през нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее.

Утре облачността ще се разкъса и в много райони ще бъде и почти тихо. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а през почивните дни на места ще надхвърлят 15 градуса.

В събота над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В неделя ще има по-значителни увеличения на облачността, но ще е предимно висока.

В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина е възможно да има мъгли, а дневните температури ще остават под 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари