В (не)санираният бургаски блок: Живот с кофите и парцала

Фирмата изпълнител ще бъде глобена с 50 000 лева
4 яну 2018 16:00,
42

Само четири месеца след саниране, 8-етажен блок в Бургас остана без покрив. Сега при всеки дъжд домовете на хората се наводняват. Фирмата изпълнител ще бъде санкционирана с 50 000 лева, а ако не оправи покрива в най-кратки срокове, ще бъде сменена с друга, обещаха от общината.

Още по темата

Жителите на блока посрещнаха коледните и новогодишните празници с парцали в ръка, събирайки водата.

Наталия се е подготвила за следващия голям дъжд. Монтирала е кофа до тръбата в спалнята.

Санирането на блока започва през септември. Тогава от фирмата изпълнител стартират работа по покрива, още преди да се захванат с отделните входове. И така вече четири месеца блокът е без покрив, а в апартаментите на хората тече.

На един от входовете на блока стои бележка от фирмата изпълнител, че ремонтът на покрива трябва да приключи на 12 ноември.

Сроковете обаче не са спазени, а хората казват, че работници не са виждали от началото на празниците. Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
6
 
! Отговори
а щетите на хората?? преди 6 години
ще бъдат ли възстановени нанесените щети на жилищата. Глобата си е глоба , а сиренето е с пари
36
0
 
12
 
! Отговори
o.o преди 6 години
Същата схема като от филма "Топло", само че тук е филмът МОКРО!
35
1
 
16
 
! Отговори
панелчо манелчо преди 6 години
в чехия преди години са си ги санирали самоче че там местат хората за един два месеца и правят основен ремонт конструкция инсталация и после останалите неща а тука тури стерипора итонга аиде готово а арматурата и панелите те са здрави нема проблем ...
34
1
 
9
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Санирането на панелки при подобени условия по подобен начин е леко недопустим и реално енергийно неадекватен и неефективен.Колкото до глобата, просто е смешна! Онзи с холандците, смеели му се, ако са дръпнали масурката. Лошото е че парите вече са дръпнати, кой каквото взел взел. Нито се е правило проучване, нито са се проверявали фирмите, явяващи се на търговете.Евтино саниране, ама изпълнението ...
33
2
 
14
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ГЕРБАДЖИИТЕ ИЗОБЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА, ЗА ТЯХ Е ВАЖНО, ЧЕ НАПЪЛНИХА ДЖОБОВЕТЕ !!!
32
1
 
17
 
! Отговори
:( преди 6 години
Санирането е най-голямата кражба, която досега са правили българските хайдуци, наричащи се политици. Цените са поне двойно завишени, качеството е нулево, а парите са от БЮДЖЕТА!!! Вместо да подпомагат дребния и средния бизнес, тези мошеници крадат най-нагло и раздават парите от данъците на своите обръчи от фирми. България е най-скапаната страна в Европа - това са фактите!
31
0
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Да кажем в един саниран блок средно има 100 апартамента(знам, много е!!!). С общи части, с покрив, да кажем 6500 лева. Това значи, че за един ГОЛЯМ блок ще са необходими МАКСИМУМ, хайде с проекта 700 000 лева! 700 000 (хиляди) може би САМОСТОЯТЕЛНО АКО СЕ ОРГАНИЗИРАТ ,но по данни в санирането ИНИЦИРАНО от правителството излизат в милиони САМО ЗА ЕДИН БЛОК ! И като се види че ББР (Българска Банка за Развитие ) Е СЪЗДАДЕНА В МЪТНАТА 1999 година . Става ли ви ясно за какво иде реч?Абе някой проверява ли ЗА ЕФЕКТИВНОСТ апаратите в асансьорите които бяхме задължени да
30
1
 
10
 
! Отговори
адидас батка преди 6 години
Герп пубйеда !
29
0
 
11
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Парата е усвоена (ДВОЙНО), фирмата вече е собственост на гордия българин Асан Ахмедов от Волуяк, който не може да си напише името и въобще не знае къде се намира. Важното е, че държавата държи нещата под контрол и ще санкционира тази лоша фирма...ако не е и закрита вече.
28
1
 
21
 
! Отговори
до размисъл преди 6 години
Народът не е обезверен....народът е ***, изключително ***!Само изключително *** народ народ може да работи за по 20 лева надница на ден и да дава по 5-10 лева на ден за лотарийни билети!
27
1
 
14
 
! Отговори
размисъл преди 6 години
Чета коментарите и се дивя...спомням си оня дето се запали във Варна протестирайки срещу управлението на Боко Тиквата....слушам западни журналисти как бичуват БГ, че е най-корумпирана държава в ЕС, без свобода на словото, с безскрупулна олигархия мачкаща всичко и всички......Е,добре де...защо гласуваме за НЕГО? Обяснения: 1. Народът е *** 2. Има изборни измами 3. Всеки друг само не и комунист. .......Според мен-народът в БГ е обезверен, и иска да го управлява човек на неговото ниво...
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджийско качество за по 3 милиона лева на саниран блок...За 3 милиона лева ще съборят блока, ще построят нов с висок клас материали и пак ще останат пари за почерпка...
25
3
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Така се пада на тарикатите, дето искат да живеят в саниран безплатно блок.Сбирайте пари и си управяйте покрива.Пари нема,действайте.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влага, мизерия, усвоени пари при правилните хора, за да бъдат спечелени пак изборите - гарантирано от ГЕРБ.
23
2
 
24
 
! Отговори
Teo преди 6 години
Ок, да кажем, това е некоректна фирма и частен случай. Ако аз реша да си санирам апартамента, среден размер, с топ материали и дограма ще ми излезе около 5000 лева. Да кажем в един саниран блок средно има 100 апартамента(знам, много е!!!). С общи части, с покрив, да кажем 6500 лева. Това значи, че за един ГОЛЯМ блок ще са необходими МАКСИМУМ, хайде с проекта 700 000 лева! Никой не коментира, че санирането на блок е в пъти по-лесно от апартамент, и че на материала има отстъпка! А остаъка, къде?
22
3
 
22
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи ако на тая фирма им земат даже 1 стоинка, то и пола ше си сменя и религията и държавата и ше ида да живеея на юзния полюс! Нищо няма да и направят помнете ми думата!
21
0
 
29
 
! Отговори
Бате, бате... преди 6 години
Ами то навсякъде стана така! Духне малко ветрец и "стереопора" го пиши бегал и блока гол по теракол.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8: Много си прав !Но преди всичко трябва да се реши вътрешно блоковата дискриминация, при която страдат всички, заради един-двама.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щяли да глобят 50 000 (хиляди )лева фирмата .Ако ги намерят и не обяват несъстоятелност ,ко прайм тогава ? Това са ако не знаете са фирми създадени след гениалната идея на чичо Су./джук да облепя блокове със стиропор (най лесното и може би "най евтиното" "обновление " на жилищен блок ). Обаче на практика се надписват стойностите на материалите с х5, х 10 ПЪТИ ОТ РЕАЛНАТА ЦЕНА . Другото интересно нещо е че НЯМА ИЗИСКВАНЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЛЕНИЕ НА СГРАДИ С ДИРЕКТИВА ОТ ЕС всичко е по инициатива на ГЕРБ .Бълг Банка за Развития ДАВАТ КРЕДИТ НА ГЕРБ ЗА САНИРАНЕТО, НЕ ЕС
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От умрял писмо и от костенурка косми" надайте се фирмата да бъде глобена. Отдавна от фирмата и е останало само фирмата.