Джерман на протест заради депото за отпадъци

Недоволните затвориха за половин час главен път Е79
Обновена: 6 яну 2018 22:23 | 6 яну 2018 22:02,
6

Протестиращи жители на село Джерман затвориха за около половин час Главен път Е79, съобщи Bulgaria ON AIR.

Те отново изразиха недоволството си срещу намерението на община Дупница да изгради депо за отпадъци в близост до населеното място.

В Джерман се притесняват и от замърсяване на околната среда. От години насам продължава битката на местните да няма сметище в Джерман.

Обжалванията в съда обаче не успяха и след като община Дупница спечели няколко дела, процедурата за сметището се задейства, а хората излязоха на протест.

Жителите обаче се зарекоха, че ще продължат с протестите си и в следващите месеци, а днес към тях се включиха и кметове на околните села, депутати от местния регион и природозащитници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4ами хайде - откривай една фабрика за бурканивтора за преработка на коноп и т.нако тези фабрики бяха толкова перспективни щяха да ги приватизират а не да ги изоставят. Докато петролът е в такива количества, то пластмасата ще е по-ефтина от въпросните продукти така че няма смисъл да говориш какво било по Тошево. След около 30 години пак ще се върнем към някои от тези продукти.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали гласуваха за Тиквата и много се радваха на Цветанов и Цачева.
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на Бай Тошо всичко беше от стъкло сега нявсякъде се хвърлят пластмаси и фекали дето дойдoха от запада. С ЕС и САЩ напред към ГРОБ-ищата и сметищата Янки го хоум. Сечем си горите за да трупаме фалирани долари и за за живеем като ония прасета и става все по-лошо.
3
2
 
4
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Всеее се протестира за ***,никои не ще Ама много мърсите бе около язовира *** колко щеш еее
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече сметища трябат на народа.
1
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
На времето протестирахте за водата, и какво? Ренета Инджова ви пратиха, и пак направиха, каквото си бяха намислили. Не се надявайте, че сега ще е различно.За тази държава, особено сета, населението е само досадна подробност, с която могат и да не се съобразяват.Колко пъти ви питаха за нещо, как да се направи? Какво стана с референдумите? Просто си го преместиха в другия крачол. Не се надявайте на повече и сега.