Кола блъсна трима на пешеходна пътека, двама загинаха

Инцидентът е станал снощи на пътя Враца-Оряхово
44
Кола блъсна трима на пешеходна пътека, двама загинаха
Снимка: Reuters

Двама души загинаха, след като бяха блъснати от лек автомобил на пешеходна пътека на пътя Враца – Оряхово, съобщават от МВР.

Около 16:35 ч. на 7 януари на пътя Враца-Оряхово, до ресторант "Череша", лек автомобил "Ауди 80", управляван от 60-годишен мъж от Враца, блъснал на пешеходна пътека трима души.

В резултат на удара са загинали двама души на 58 и 64 години от областния град, а е ранена 83-годишна жена, която е настанена в МБАЛ "Христо Ботев", Враца.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
6
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
Кокато в Закона пише че пешеходците на пътека са с предимство , така ще бъде.Все едно на ЖП прелез колите да са с предимство пред влака.
39
5
 
5
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
Пешаходна пътека извън населеното място не се прави.Инцидента е станал по светло. Пияни ли са били?
38
2
 
2
 
! Отговори
До Елемаг преди 6 години
Другарю,Ако твоя автомобил се движи с 100 км/час и тежи 1500 кг при спиране от 100 до 0 колата отделя в спирачките 0.579 мегаджаула. Или иначе казано фаровете ти да светят 2 часа. И то само от 1 натискане на спирачките.До 30: на глу-пака не можеш да му обясниш с неговия език. Може и да не разбере какво пиша но може да се замисли, че има и научен подход да се изчислят нещата. Все пак фаровете и движението на колата са плод на науката а не плод на простот_ията.
37
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Много малко хора спират на пешеходна пътека!Тоя може да е на 60 години и да е със забавени реакции, ама защо 20 годишни водачи не спират?И не само не спират, ами демонстративно дават газ, като те видят, че си тръгнал да пресичаш!Преди време нашамарих едно *** със старо БМВ, купило си трошка за 2-3 хиляди лева и си мисли, че може да не спира на пешеходна пътека и да се прави на мъж!Парадоксалното е, че всички смятат, че хората със скъпи коли не спират, защото са мутри, а е точно обратното!
36
8
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
"Балканският селянин" шофира примерно в чужбина и показва там висока култура, докато чужденците като шофират в България са много по-опасни шофьори от "балканският селянин" и нямат никаква култура на пътя.
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че много пешеходци минават по зебрите нагло с вдигната глава в небето. Понякога от вътрешната лента нямаш никаква видимост. Трябва изключително високо внимание на пресичащите ,и вярна преценка. Живота е скъп.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана със случая с блъснатата студентка на пешеходна пътека в Благоевград? Нито родителите й дадоха, нито дума за престъпника, живият си е жив, умрелият си е умрял... Така е в Тикволандия.
33
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
На гугълмапса не се вижда хоризонтална маркировка, но пък има знак.
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че в цяла Европа е задължително карането на фарове, може да го напише само човек, който никога не е излизал навън.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази пътека сигурно не е от проверените. На проверена пътека произшествие не е възможно. Боже мой, няма ли някога да хванем бика за рогата. Без значение за кой проблем.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 26/27Губиш си времето с видимо неграмотен човек - в коментар 20 е писал за 1 млрд. коли. Та дори само това е достатъчно за да игнорираш списаното от него.
29
7
 
28
 
! Отговори
до психаря ЕЛЕМАГ преди 6 години
***, как в цяла Европа, освен Гърция, е задължително карането на фарове, а само ти, селският бек от Пръдльовица, бай Ганчото, имаш проблем с това и виждаш конспирация? Цяла Европа ли пълни гушите в Лукойл бе, аланкоолу? Как едни фарове ще те заслепят през деня бе, ахрянин? Отивай да си предадеш доброволно на селския полицай купената книжка и оттам направо с психиатрията! И ДА, ЗАПОВЯДВАМ ТИ БЕ, ***!!!
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автомобилистите у нас са основно болни и смазани от мизерията хорица, които нямат алтернатива. Това е истината,за жалост.
27
3
 
20
 
! Отговори
До Елемаг преди 6 години
Ако само караш с 5 км/час по-бавно и то само за 1 час - ще си платиш карането на фарове за цял месец и то при положение, че всеки ден ходиш от София до Варна и обратно. Така, че уважаеми другарю комунист - коментирай теми които разбираш а не които са ти политически изгодни.
26
2
 
13
 
! Отговори
До Елемаг преди 6 години
Другарю Елемаг,За да изминеш 100 км колата ти харчи средно 7 литра бензин. Това са 239.4 мегаджаула енергия. Ако крушките светят 1 час - 2 крушки по 60 вата - 120 вата * 3600 секунди = 0.432 мегаджаула. Това означава, че необходимата енергия е с 0.18% повече. Ако КПД-то на двигателя е 30% и на алтернатора 50% това означава, че реално разхода ще се вдигне с 1.19%. Това са 0.0833 литра бензин. По 2.09лв = 17.4 стотинки. На фона на 14.63 които даваш за самото предвижване 17 стотинки са нищо.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато такива "шумахери" не започнат да ги бесят до пешеходните пътеки няма да има оправия!
24
11
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Опитваш се да заповядваш ли? :) Че ми стана смешно?:)
23
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлемагСмешен си това е. Такива като теб които по коментарите се "борят срещу системата" сте пълна трагедия. Лукоил били на печалба... Лукоил са на печалба без значение дали караме на фарове или не. И това те прави роб? На кого те прави роб бе психар? Поредната балканска *** която за която целия свят е против нея и само той знае истината. Ми са махаш от тука ...
22
17
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
500 лв са ми джобните в момента.Аз ти давам факти,а ти вече даваш назад с обиди!!!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕлемагОх поредния балкански селянин на 500 лева заплата. Ясно. Света е против теб, разбираемо. Така ми е писнало от вас...