Прилично облекло, шапки долу... гардове щъкат из Рилския манастир

Видеонаблюдението остава, полицаите в района също
22
Прилично облекло, шапки долу... гардове щъкат из Рилския манастир
Снимка: rilskimanastir.org

Рилският манастир вече се охранява от частна охранителна фирма от Дупница.

Гардовете от охранителната фирма не допускат в манастирския храм хора с неприлично облекло, те следят за спазването на изисквания като това хората да са със свалена шапка, както и да не се снима в черквата, съобщи БНР.

Преди за това следяха монасите на входа на черквата. В двора на манастира е забранено пушенето и това също се следи стриктно.

Въпреки договора с частната охранителна фирма, полицейското присъствие в района на манастира не е намалено.

Целият манастирски комплекс е под постоянно видео наблюдение, десетките камери и оборудването, особено при входовете и при манастирския музей, са закупени от светата обител, но се ползват и от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манастирите станаха магазини за съжаление !
15
6
 
8
 
! Отговори
Читател преди 6 години
Снимал съм в десетки катедрали в Европа, в които могат да се поместят няколко като тази църква.Има ограничение на места за светкавиците, което е основателно, поради картините шедьоври.А тук забранено. И защо???
14
3
 
3
 
! Отговори
Badjakov преди 6 години
Tva ukazanie za bnt li e?!
13
3
 
13
 
! Отговори
манго преди 6 години
Бодигардовете от чия фирма са? А полицаите и те що .....каре ли си правят ? Манастирът частен ли е? С колко такса ще се влиза ? Много въпроси........????? Дори и в имитацията сте жалки !
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ви кажа ли на кой е "частната фирма" ? Ангел Паянтата
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога в църквите са спирали хората заради неподходящо облекло?А ако е скитник и няма такова облекло? Да раздават на място,както е в синята джамия в Истамбул,да раздават на туристите плат да се забулят на място и след това да го връщат.
10
5
 
1
 
! Отговори
Cranche преди 6 години
Tam ne e hubavo...korumpirano i opasno tamno e, niama topla voda i sapun da si izmiesh krakata predi molitvata...mirishe na star prah i muhal...
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бурките да слагат ли? Само питам?
8
4
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Идеята е добра! Мнозинството българи, особено повечето млади се обличат неподходящо, без вкус и мярка. Но друго не може и да се очаква в територията България, в която някои решиха, че демокрацията е свободия.
7
11
 
8
 
! Отговори
Пенчо Шаша преди 6 години
Правилата добре, ама защо трябва да има специални пазванти да ги съблюдават? Обикновено няколко табели и забележка от служители или отчета също би свършила работа.
6
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен къси панталонки или пола и гола глава не са в състояние да породят порочни мисли. Това не означава, че трябва да влезеш с гола гръд или шумата ти да се подава под късата пола, но в крайна сметка в кой век живеем и в крайна сметка, Бог ли обиждаме с облеклото си или нарушаваме покоя на монасите в манастира!? И всъщност това тяхна обител ли е или е на всички. Мен ме смъмриха по сред зима щото неволно съм забравил шапката на главата си, все едно с нея ще наскърбя Бог. Това са отживелици!
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия и Гърция и Румъния и Сърбия хората са по-катехизирани.Тук е някакъв ужас.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция е обичайно да дават едни широки парцали на жените, които са с къси панталони да се загърлят, като с пола. Даже на мъжете дават ако са с много къси панталони.Отделно дават за отгоре на жените ако са с дълбоки деколтета и потници.Това е храм. А не да отиват някакви грмирани и разголени.В България жените не слагат и кърпи на главата. Рилският е все едно на Света Гора и като архитектура и като разположрние и вътре в храма.Тези,които не са ходили на Света Гора може да отидат на Рилският
3
4
 
41
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
А кога търговците ще напуснат храма? Или тях охраната ще ги пуска...
2
3
 
10
 
! Отговори
Optimist преди 6 години
Видеонаблюдение е една дума - съществително ср.р
1
27
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
С това нашествие на третия пол от Кремъл, предприетите мерки са абсолютно необходими, когато свърши европpецедателството, може да се намали охраната.