5 години на аванта! Пернишки блок се къпе и се топли

ТЕЦ - Перник им пресметна борчовете, иска си дължимото
48
5 години на аванта! Пернишки блок се къпе и се топли
Снимка: Булфото, архив

Незаконно присъединен жилищен блок към топлопреносната мрежа е установила при рутинна проверка "Топлофикация" - Перник, съобщи директорът на дружеството Любомир Спасов, цитиран от БТА.

Живущите в новопостроения блок номер 14 на ул. "Найчо Цанов" в центъра на града в продължение на около пет години не са плащали парно и топла вода.

Блокът е предаден за експлоатация през 2012 г., разказаха от "Топлофикация".

"Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация", заради това блокът не е воден като наш абонат", обясни Спасов.

Собствениците на 12-те апартамента и търговските помещения в сградата не открили партиди и не сключили договори с "Топлофикация" за обслужване на абонатната станция и доставка на топлоенергия. През целия период обаче ползвали парно и топла вода, без да ги заплащат.

За случая е информирана полицията в Перник, топлоподаването към сградата е прекъснато.

Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: перникводапарнотец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
20
 
! Отговори
4orap преди 6 години
До АнонименКажи с ръка на сърцето, че тези от блока не са "крадели".Ти мислиш ли, че Топлофикация е била на загуба? Не бой се - те са крадели от теб и други като теб мижитурки, според които кражбите от страна на държавата и монополните дружества са оправдание самите те да бъдат крадливи ***. Държавата е огледало на "матряла", мой човек - щом искате, бъдете си безпринципни ***, които вярват, че е ок да крадат, щом и държавата краде. Тогава нямате право да врещите, че държавата ви краде!
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някой представил ли им е сметка която да платят това си е проблем на топлофикация.
36
0
 
18
 
! Отговори
аз преди 6 години
Топлофикаци са доказани ***. Там човек, който може да мисли не вирее. От кол и въже са. *** до ***. Да си търсят обезщетението от служителя, който не си е свършил работата.
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи когато т-фикация надписва сметки на останалите абонати - това е ползвана енергия (щото уредите показват едни цифри, дето ги натъкмяват към сметката едно към гьотере) - това не е кражба.А когато са проспали включване на кооперация (а за това се иска спиране на топлоподаването в целия квартал) - клиентите крадели!Ай сиктир! Сега трябва останалия град да заведе колективно дело зрещу наглеците от т-фикация!
34
2
 
22
 
! Отговори
Св преди 6 години
Българина цял живот се опитва да прецаква системата, и също толкова време се оплаква, че системата била прецакана. Лошото за тези хора е, че сега както са свикнали на разхищение, много ще ги заболи като почнат да плащат. Много ще са стресирани. Но наистина не е било коректно. Друг е въпроса, че това си е вече взето като загуби от други, и няма какво да искат Топлофикация. Както плащаме загубите от общия водомер на входа - Само положителната разлика. Когато е отрицателна - никой не ни я връща.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Халал да им са!И малките хора да намажат нещо и да не са те прекараните!
32
1
 
32
 
! Отговори
Teo преди 6 години
Още един случай - малка кооперация, 9 апартамента до трафопост, за да съм по-конкретен на ул. Младежка. Правят нова ограда на трафопоста и изведнъж - тряааас - волтова дъга, багериста едвам не умира, защото нашите юнаци си прекарали незаконно ток. И това до 2005 година. Всички са се топлили на акумулиращи печки. Кооперацията е била така от седемдесетте години на миналия век, когато тока е бил стотинка-две.За това-чудите ли се още на депутатите?Крадливо племе сме,това е! За това-няма прокопсия!
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен30"Този случай показва що за народ сме" Я не пиши глупости по инерция и смачкано самочувствие. Преди години британските депутати си бяха декларирали фалшиви жилища из провинцията за да им плащат разходи за несъществуващи имоти.
30
0
 
21
 
! Отговори
Е и кво, преди 6 години
нали и евродепутатите на плащат данъци, лични разходи, за транспорт, секретарки, че дори и Юнкер-дункер за пиенето си.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност тоя, заради когото са извъртели тая галимация, си е купил по-голям апартамент в друг блок и идва време другите да му плащат масрафа.
28
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай показва що за народ сме. Иначе Българина много държи да се спазва закона , но за него да не се отнася. Ето затова сме на този хал.
27
4
 
30
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Това че нацията е крадлива, кво да ce обясняваме?
26
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Топлофикация Перник за да не разбере че пет години цял блок се отоплява безплатно означава че е ограбвала други абонати незаконно. Първо да върне парите на ограбените премиите на шефовете и после да си търси правата по съдебен ред.
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наемете си редактори. Заглавията на статиите ви стават все по-безумни.
24
2
 
50
 
! Отговори
експерт преди 6 години
ние си удържахме от другите абонати
23
0
 
36
 
! Отговори
стар селянин преди 6 години
много поздрави от партизаните
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Елементарно - както софянска вода въобще не знае една къща особено по баровските квартали и не само там имат по два-три щранга на единия има водомер на другите не някъде под земята!
21
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как цяла нова абонатна станция не са видели от топлофикация? При все че трябва доста операции по присъединяването, отделно при ежегодни проверки чааак на 5-тата година ги видели.Личи си колко подръжка имат.
20
5
 
32
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ей че завистливци сте бе, евала перник. еее й така се действа на едро. Не случайно е казано, дребния рушвет е обида и за даващия и вземащия. Т оз ишмар да немислите че е станал ей така без рушветче...
19
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече мина давност.Ще си вземат парите другата зима.