Оперираното 4-месечно бебе е добре, храни се!

Момиченцето се възстановява, уверяват от "Пирогов"
Обновена: 11 яну 2018 09:00 | 11 яну 2018 08:40, Петя Славова
4

Състоянието на 4-месечното дете, което беше оперирано в "Пирогов" е много добро. Момиченцето се възстановява пълноценно, вече е под грижите на майка си в отделелението и се храни.
Още по темата

В това увери д-р Цветко Георгиев, детски хирург от "Пирогов", който е част от екипа, осъществил операцията.

"Самите ние се изненадахме от огромния размер на формацията, тя буквално деформираше коремчето на детето. То тогава беше само на три месеца", разказа д-р Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели още в този случай се касаело за доброкачествен тумор, но заради размера си, е могъл да създаде други усложнения за момиченцето.

Операцята е извършена съвместно от екип на хирурзи от ВМА и "Пирогов", а д-р Георгиев сподели, че е редно лекарите да обединяват усилията си.

"Всеки има опит преимуществено в една или друга област на медицината. Редно е когато има съвместен случай, където предизвикателствата са в една или друга посока, лекарите да обединяват усилията си по най-добрия начин", коментира хирургът в "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Един от най-добрите ЛЕКАРИ, с които ме е сблъскал живота! Да е жив и здрав дълги години! Поклон!
3
1
 
41
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Дай, Боже, повече новини за доброто! Поздравления за лекарите, които са помогнали на малкото същество и които достойно са доказали, че са верни на Хипократовата клетва!Дано по-често четем за такива достойни постъпки!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне името на доктора да бяхте научили, не е Цветко, а а Цвятко Георгиев.
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Нека в повече случаи има сътрудничество между болници. Едни имат по-добра техника, други по-добри специалисти, нека се наложи практиката да се търси оптимална комбинация между двете.