Патронче, врабче, гълъб... Профи пиячите мешат и със спирт

Хора с различен социален статус, но с еднаква зависимост
11 яну 2018 19:19, Петя Славова
32

Снимка: "Черно море"

Сериозен контингент пиячи, които са превърнали този занаят в истинско изкуство се наблюдава във Варна. При това срещу сравнително скромни месечни инвестиции, отбелязва Информационна Агенция "Черно Море".

"Спецове" в занаята разкриват тайни, че по-състоятелните професионалисти посягат още от сутринта към различните разфасовки твърд алкохол – "врабче" (100 мл), "гълъб" (200 мл, или "патрон"). Има търсене и към по-внушителната "бомба" (500 мл), която най-често е за компания от двама – трима души. Това обикновено са хора с добри доходи, но и съответна алкохолна зависимост. Кафето обикновено прокарват с до 200 грама концентрат, след това отиват на работа.
 
По-окъсаните прибягват до хитрини – подсилват кофеиновата напитка с "кокалче", като й добавят чист медицински спирт. В аптеките шишенце от 100 мл струва между 70 стотинки и левче. Запознати казват, че хваща с гаранция, пък и е чист алкохол.
 
И накрая, на дъното на социалния статус, се стига до съвсем опасни за черния дроб миксове. Бутилка вино (бяло или червено) от 2 литра на цена до 2 лева (популярна е т.нар. "бъклица") се купува от няколко другари. След изпиване на около 1/3 от съдържимото се добавя съответното количество медицински спирт. И пиенето продължава.

В по-топлите дни се започва с ранна бира, която разрежда чистия спирт. Поне засега няма данни да се използва денатурат или антифриз, както в братския Съветски съюз. Но пък навиците са професионални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 20 А колко малко се иска тези хора да бъдат прибрани на топло, с храна и баня.Всяко кметство да се задължи да спаси тези хора. Пари за несправедливото саниране и за разни глупости има, а за тези изпаднали хора не.В европейска България не бива да има бездомни и гладни хора.
25
0
 
2
 
! Отговори
да бе,специалисти преди 6 години
До Анонимен 25Мързеливи и *** ***!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много специалисти по Русия в този форум бре ! Къде са се изучили толкова ?!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЗО правят статистика на база отчетен легален, продаден алкохол, така че нищо не им е вярно.Руснаците от беднотия пият всякакъв спирт, Боярищник, одеколони, лосиони за вана, самагон, , антифриз ... това СЗО изобщо не го отчита ;)
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът на снимката е чист руснак, вижда се веднага!Мръсен, пиян, отчаян = руски человек, молодец!
21
3
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
От де измъкна тази информация, бре? Знаеш ли, например, че не Русия е най-пиещата нация в света? В статистиката на СЗО заема едва 5-то място. Шампионите са други и нямат нищо общо с Русия, а самата тя им диша праха в тази дисциплина...
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се стигне до това положение си има обективни причини! Хайде помислете какви са те! При сегашното положение, в което се намираме, много хора намират "изход" и "утеха" в алкохола, но не си дават сметка до къде води това. С 200 - 300 милилитра алкохол светът изглежда измамно розов, проблемите се замъгляват в алкохолните пари и човек се чувства щастлив, но само се чувства. А на другия ден лекува махмурлука с още алкохол и това се повтаря всеки божи ден и без да се усети става алкохолик...
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тези хора има много повече достойнство, отколкото в 90% от българите!Да, докарали са се до нищета, пият спирт, ама нито лъжат, нито крадат, затова и са в това положение!А голяма част от българите сменят по хиляда партии, лъжат и мажат, само и само да спечелят пари, независимо, че продават достойнството си!Тия поне си пият спирт, не крадат и не пречат на никого!Господ да им помага, дано си стъпят на краката и скъсат с тоя скитнически живот!
18
2
 
5
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
До ххКой си ти, че да раздаваш милост, ***!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колегата номер 13 ме изпревари. С тази статия ще убиете тези хора, защото шайката ще им вдигне цените.
16
2
 
8
 
! Отговори
марко преди 6 години
Садам Хюсеин ли снимахте или бъркам ???
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проф. Владко Мурдаров ще сложи всички тези нови думи и термини в новия Речник на българския книжовен език и пак ще вземе хонорар за това. Дано не прочете това.
14
20
 
9
 
! Отговори
хх преди 6 години
До АнонименПият защото са ***,а не от студ.Никаква милост към такива
13
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега банкянския еднокнижник, ще наслага бандероли и на спирта по аптеките. Все пак тази банда не търпи някой да ползва, а да не плаща.
12
2
 
12
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
До засрамения:Ми срамувай си се, кой те спира, на някои мъже може и да си им секси даже ;)
11
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия 99% от хората са с тежка алкохолна зависимост... мъже, жени, деца !
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, като знаете, че в тази държава всичко е фалшиво, имайте едно на ум и с медицинския спирт!
9
51
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропаднал народ, как ме е срам, че съм и аз българин!!!
8
0
 
52
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
До номер 6Алкохолът всъщност води до смърт от измръзване. Създава фалшиво чувство за сгряване, а всъщност отваря периферните кръвоносни съдове, което води до скоростно изстиване. Алкохолът просто те обезчувствява, а и много от тези хора са на улицата именно заради него. Не бива да забравяме, че между нас и тях понякога има една тънка, тънка граница, наречена "зависимост".
7
4
 
44
 
! Отговори
киро преди 6 години
Работих с унгарци в Сърбия по една инсталация. Почваха от сутринта, през целия ден. Носеха си метални флашки/колби, ловджийски, пълни с ракия-палинка.На обяд хапнем с бира или чаша вино, те разреждат с палинка.Не им личеше, но се джазираха през целия ден.А си мислех че ние сме пияндури. Наивно.Покрай работата имах такива културни срещи с поляци, хървати, немци, скандинавци... сигурно е спорно, но моите впечатления са че пият в пъти повече от нас.