Студът се спуска над страната, снегът се връща! От 22-ри до -12°C

Снежната покривка в София не се очаква да бъде повече от 5 сантиметра
Обновена: 11 яну 2018 09:54 | 11 яну 2018 09:50,
24
Студът се спуска над страната, снегът се връща! От 22-ри до -12°C
Снимка: flickr

Идните дни над страната ще бъде по-хладно, а и дъждовно, прогнозира климатологът д-ц. Георги Рачев.

От 16-17 януари ни очакват валежи, които ще се засилят през следващите два дни.

Очаква се два много големи и дълбоки средиземноморски циклона да преминат през България между 18-20 януари.

"Ще паднат доста валежи от дъжд, а в планините сняг. Въпреки това няма индикация от наводнения", прогнозира той пред БНТ.

По думите му снежната покривка в София не се очаква да бъде повече от 5 сантиметра.

"От 22 януари ще премине доста голям антициклон и температурите ще паднат до -10, -12 градуса във високите части на планините", отчете климатологът.

Според него лошото време ще доведе и до допълнително замърсяване на въздуха в страната.

"Антициклон със студено време предполага интензивно отопление и възможност за висока концентрация на замърсителите. И бедните, и богатите ще трябва да дадат от себе си, за да оправим въздуха", призова доц. Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв студ няма да има,по студено от -5;-6гр.няма да бъде,стига паника само.
18
4
 
14
 
! Отговори
наистина преди 6 години
... неграмотността е модерна !В заглавието пише - сега вали , в текста пише ЩЕ вали , да се чудиш този 22-ри (януари)сега ли е , в бъдеще ли ще е ?!Ами така е - като не се сещаш за интелигентен начин да предизвикаш интерес ...
17
8
 
40
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Според заглавието става страшно, а то ще падне 5-6 см сняг и температурите ще паднат до 1-2 градуса под нулата. Сняг и студ само по планините, както е винаги.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въздухът щял да става по-мръсен, когато става по-студено, ах, каква изненада. Най-смешно ли, тъжно ли ще бъде, ако фандъкова спре движението на всички коли в София, а замърсяването се увеличи.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 антициклон-горещо през лятото и *** студ през зимата.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9А квартал "Напредък", пардон ... махала "Балабаница", на газ или на гуми е?
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога по география ни учеха, че "циклон" значи студ, "антициклон" значи топло. Дали учителката грешно ни е учила или понятията са се променили, или климатологът нещо е объркал, или написалият статията нещо не е доогледал... понятията ми тотално се объркаха.Извод от прочетеното- Очакваме много студен антициклон.
12
4
 
18
 
! Отговори
Вардило преди 6 години
Аз не съм чул досега от сняг и студ да идват мръсотии, зарази и т.н. На какви наркотици са тези?
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-висок плосък данък от 30-40% и богатите ще плащат чрез държавата за по-чист въздух. Ще има пари и за безплатен градски тарнспорт.
10
2
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 6 години
Този т-н. климатолог откъде ги знае тези работи . Още един плагиат. Не ми е ясно само що го викат телевизиите , да се надпреварват с Чолака кой по големи глупости ще каже ............ Този нито е синоптик , нито работи в метеорологичната служба на България.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пример, Севлиево е град разположен в котловина и почти изцяло газифициран преди близо 20 г, като в първите години на газификацията масово хората се отопляваха на газ и въздуха беше осезаемо чист. В последните години цената на газта скочи и дори тези, които са инвестирали в газови инсталации отново се топлят на твърдо гориво. Града е отново покрит от смог и не се диша, да не говорим,че се горят и гуми и не знам още какви мизерии...
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да дадът бедните на богатите ли? Бедните сигурно ще трабва да се наду.пят на богатите? Мръсният въздух е резултат от некадърното управление на сеяните. Отоплявах 5 месечното си бебе на ток с най различни "икономични" ел.печки и сега имам сметка за ток колкото целия китайски народ. 24 часа в денонощието хич не е здравословно да се ползва ел. енергия. Затова си взех печка на твърдо гориво. Хем по топло хем по здравословно за джоба ми. Но пък комина ми чади като парен влак. Върнаха ни в 19 ве
7
11
 
12
 
! Отговори
Скопен овен преди 6 години
Аз се топля на газ. Най-екологично е и е най-евтино. Със 160лв. (2кубика дърва) на месец топля 110кв.м. жилище, като в тази сума влиза и топлата вода. Ама доколкото знам само 2% от населението има достъп до газ. Защо ли е така?
6
1
 
40
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Как да разбирам "...и бедните и богатите трябва да дадат от себе си..."??!? Да дадем какво? Да не се топлим щото *** горят *** ли? Или тока да им платим? Да ви ги земем у дома ли? И да им дундуркаме чаавеетата, докато те правят следващото?...
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та така неграмотността е модерна
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статията е пълен абсурд. Сняг студ в заглавие и после се оказва, че сняг 5 см и -12 но на връх Мусала. И всичките статии са функционално неграмотни също така, неграмотността е мо'да
3
4
 
34
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 6 години
... Няма проблем , бе ! ... Вдигаме веднага цените на тока , дървата и нафтата !!! ....... Няма как ! Трябва да има кинта за суджуци и апартаменти !!!!!! ............
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До -12 в планините :))) Ние не живем там. Очевидно е че идва лек хлад ,като за тук.
1
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ошото време ще доведе и до допълнително замърсяване на въздуха - фандъка моментално да пребори това замърсяване с контра увеличение на цнеите на билета за градския транспорт на 2 лева, защото от година и половина не е бил повишаван, европейска столица сме, няма как само лев и шестедест да бъде, ЦГМ имат разходи, големи хора сме, знаете как е!А отделно електоратът в лицето на *** не може да бъде обезспокояван, че гори гуми, пластмаса, дрехи.