Хасковската болница брои 20 бона на дете, изгорили го!

През 2015-а малкият пациент бил обгорен по бедрото и пениса
12 яну 2018 09:30, Петя Славова
9
Хасковската болница брои 20 бона на дете, изгорили го!
Снимка: архив, Булфото

Майката на  дете, изгорено по време на операция в Хасковска болница осъди МБАЛ Хасково за обезщетение от 20 000 лв.

Сумата е присъдена след като се доказало, че малкият пациент е получил изгаряне на кожата по време на операция за фимоза на пениса през 2015-а.

Според майката по време на интервенцията то е получило изгаряне от 2.5% в областта на лявото бедро и пениса.

Пет дни след изписването му от болницата се е наложило детето да бъде прието по спешност в УМБАЛСМ "Пирогов" в София, съобщава "Монитор".

Там е установено, че момчето има дълбоко изгаряне и се наложило отново да бъде извършена операция, направа на нова пластика и присаждане на кожа от друго място на тялото. Детето е изписано. Но две седмици по-късно отново постъпило в "Пирогов". Този път за отстраняване на кисти, които се появили по присадената кожа.

За претърпените болки и страдания семейството е поискало от болницата 30 000 лева обезщетение. Хасковският съд им е присъдил 20 000, след като експертизи доказали, че изгарянето е получено по време на операцията.

Това е довело до необходимостта от ново лечение и хоспитализации. От МБАЛ-Хасково заявиха, че ще обжалват решението пред Пловдивския апелативен съд.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Денс беге преди 9 месеца
До Елена
За 500 лв заплата от къде истински ***? Тези наще им е спуснат списък с провокативни и атрактивни заглавия и те избират според случая. След това бройкат посещенията на статията и коментарите.
7
1
 
4
 
! Отговори
Докторче преди 9 месеца
При операции се използва електро нож и на пациента се залепва електрод най-често на бедрото или на корема. Залепващи я Електрод би трябвало да е еднократен, но предполагам че в Лайнянистан са го използвали на пет човека.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво е това изгаряне? Защо са го нагрявали въобще? Още като се роди бебе го прилагат това нагряване, дори в частна болница изгониха дете така. В кой век живеем, кой и защо прилага такива неща? Кога ще има оптимизация на стандартите на работа и съобразяване със световната здравна организация.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Няма как да си наемат. Истинските струват пари, а тук се опитват с пръдня боя да правят.
4
0
 
9
 
! Отговори
Брояча преди 9 месеца
Между 'брои', плати и съдът присъди на първа инстанция има голяма разлика. За момента никой на никого нищо не е преБРОИл...
3
3
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 9 месеца
Аномалии в Тикволандия - как за такава травма 20 хил?? Че то само лечението ще е толкова, а познайте после това дете с какъв ужас ще трябва да се справя. Справедливо е да се платят 200 хил, а на доктора да му се отреже висулката. Така другите ще внимават много повече.
2
0
 
26
 
! Отговори
Елена преди 9 месеца
Моля Ви,наемете си истински журналисти и редактори.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наемете си редактори. Оправете си словореда на заглавията. Това вашето на журнализъм, а евтино драскачество. Въобще изразът "брои 20 бона" не съответства на ситуацията, в която от една страна имаме болница, а от друга пострадало дете. Как болницата му "брои 20 бона" - тайно под масата ли?