Шизофреник, психар, убиец... Броди край търновски училища

Роналд Стоянов уби майка си, но не влезе в затвора
12 яну 2018 18:30, Екип на Dnes.bg
112
Шизофреник, психар, убиец... Броди край търновски училища
Снимка: МВР

Родители на ученици във Велико Търново се притесняват от свободно обикалящ психично болен престъпник, който така и не влезе в затвора.

"Роналд Стоянов, който е болен от шизофрения и преди години извърши тежко престъпление, е забелязан да гони деца на новото игрище в квартал "Картала", а в сряда и пред училище "Бачо Киро"! Искам да изостря вниманието на родителите, не оставяйте децата си без надзор! Няма кой да ги опази, няма такъв закон,който да го осъди "до живот", защото е освидетелстван и всички подобни на него!", предупреждава в социалните мрежи притеснена майка от Велико Търново.

Още по темата

Съдът във Велико Търново одобри предложението на специализираната психиатрична болница в Церова кория и така младият мъж, който уби по особено жесток начин родната си майка и страда от параноидна шизофрения, бе пуснат на свобода на 30 август 2016 г., припомня "Труд".

Жестокото убийство бе извършено на 25 юли 2012 г. Тогава трупът на 43-годишната Нели Стоянова бил открит от съпруга й Стоян в семейното жилище на улица "Александър Бурмов". По тялото на жената бяха установени над 25 порезни рани. Часове по-късно полицията задържа синът на убитата – Роналд Стоянов, който бродеше полугол из Търново.

Младежът бе пратен в психиатрията на затвора в Ловеч, където установиха, че е невменяем и не може да бъде съден. След 4-годишно лечение психиатрите в Церова кория са установили, че Роналд не е опасен, а грижата за него ще бъде поета от баща му Стоян Стоянов, който след убийството обвини властите, че искал синът му да бъде пратен на лечение и преди това, но никой не искал да го чуе и заради това той заклал майка си.

Роналд Стоянов се разболял от шизофрения през 2010 г. след побой. След това обаче отказвал да пие изписаните медикаменти. Започнал да нарича и двамата си родители демони, да не се прибира и да скита из Велико Търново с нож на кръста.

Младият мъж е роден в Австрия и е единствено дете. Баща му се занимавал с търговия на стари автомобили и периодично пътувал до Австрия и Германия, откъдето внасял колите. Майката Нели дълго време работела в Германия, но се върнала във Велико Търново малко преди да бъде убита.

Сега на свобода, не е ясно дали мъжът пие лекарствата си, но пореден родител алармира, че се е дължал агресивно с деца в района на търновското училище "Бачо Киро". Сигналите породиха ответни реакции и вече родители от съседни училища не позволяват на децата си да ходят и да се прибират сами от школото до вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Така е при демокрацията. От време на време трябва да се принася някоя овца в жертва за да се умилостивят боговете и стадото да не го сполети природно бедствие.
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лошо гледа тоя.Ше изплаши пъдпъдъка!
59
5
 
37
 
! Отговори
Дингила преди 6 години
Нема ли някой килър наоколо да го гръмне тоя, или да вземе полицията да го "самоубие".
58
2
 
5
 
! Отговори
annybody преди 6 години
До Анонимен 17Законите че не струват и стотинка, е факт.Колко е работното време на Говорилнята, че нещо не се сещам?и като случайно им домилее за работното място, какво правят? Някой рекъл нещо, пък другият - друго нещо...Вярно е, че и комунистите, и "турците" са чувствителни души, но ако се поозаптят малко, дали пък няма да спрат със саботажите и да се сетят, че са ни много СКЪПИ, че ги оЦЕНЯВАМЕ според "достойнството" им и очакваме от тях не толкова да "работят", колкото да не пречат?
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли Елвис Пресли на младини???
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре беееее нема ли там скинове да му теглят един бой да заключи шизофренията както от бой я е отключили.
55
3
 
5
 
! Отговори
†БПЦ† преди 6 години
Местната енориаршия защо е записала случая? Защо нищо не се прави за да се завърне заблудените в паството?
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя не е роналд тоя си е баш елвис
53
1
 
22
 
! Отговори
annybody преди 6 години
До Анонимен 43Вие сте съвършено прав - но...Помните ли художника Й. Опиц, който застреля един *** (дето тормозеше и се гавреше с целия квартал около "Чаталджа") и после лежа в затвора заради онова ***?Нито пребитите горски, нито полиция могат да ни опазят, съдът - ами това пише в закона, прокурата: "ами лека телесна повреда"...Вие сещате ли се за някой, на който му пука за мен или за вас, щото аз не се сещам.
52
3
 
28
 
! Отговори
: преди 6 години
И лудите разбират какво е болка, много бързо ще се нормализира, но най-добре съдиите да опознаят дебелото на сопата, това е безобразие, убиец да се разхожда на свобода, да няма затвор за откачалки и да гони ДЕЦА !!!
51
5
 
16
 
! Отговори
До За МОН е преди 6 години
В началото на 80-те години на 20-и век е било отчетено, че 7% от работещите в БАН са с психични отклонения. Направили това проучване, след като главният счетоводител в ЦУ на БАН изпаднал в странно състояние и установили, че целият му кабинет е пълен с листчета, на които била изписана една и съща сума - 34 лв и не знам колко стотинки.И до днес, във всеки институт има настанени роднини на този и онзи професор, които са с някаква психиатрична диагноза.Не знам дали днес се отчита някъде за броят им
50
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашата родна криворазбрана цивилизация, виждаш ли човека бил болен и за това ще го пуснем да си коли на воля, после пък ревем неутешимо, че нямало какво да се направи и се врем по ъглите умрели от страх с надеждата на нас да не ни случи. Не е ли време вече да се влее разум в цялата тази лудост? Сигнализират ли няколко души, че освидетелстван се държи агресивно да се затваря до живот, от този човек няма да излезе никога, единствено ще съсипе нечий други.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф,много сте прав/а за съжаление,поне тука у нас откакто новинарите се самообявиха за четвърта власт стана страшно,само лоши новини ГЛЕДАТ ДА НАВАКСАТ ЗА 45 ГОДИНИ ЧЕ СА МЪЛЧАЛИ КАТО ПУКАЛИ сега ни унищожават психически натоварвайки ни ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО С ЛОШИ НОВИНИ!По телевизиите така наречени национални НЯМА НИТО ЕДНО ИКОНОМИЧЕСКО ПРЕДАВАНЕ,САКЪН ДА НЕ СЕ КАЖЕ НЕЩО ДОБРО!Само бабички без зъби,роми и ***,катастрофи и чалгари!Каквито ни новинарите такива и новините ПОРЪЧКОВИ.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потлед ала "Кой ми изяде десерта" и звук от въртящ се барабан
47
2
 
11
 
! Отговори
за МОН е преди 6 години
Назначете го и този на работа в МОН. Те там и без друго всички са луди. Кой де що е имал смахнат роднина през последните 25 години с малък рушвет там го бута на трудов договор - вярно, заплатата малка, но пък ходи на работа и законът го пази от уволнение и съкращение. И за това цялото МОН кукурига, виждат извънземни, говорят си с тях, по-точно получавали "послания" от тях
46
1
 
21
 
! Отговори
До Тео преди 6 години
Дори и това е опасно. Не се знае дали някое от тези 6-7 "разбеснявания" няма да завърши фатално.Щом веднъж е убил или предприел агресия, която поставя в опасност живота и здравето на някого, болният трябва да остане затворен в съответното здравно заведение до живот,като опасен.При сегашното положение, безопасността на околните зависи само от това, дали болният ще си пие редовно лекарствата.Това зависи от него самия или от близките му, несигурно е.Нужен е граждански натиск върху законотворците
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненормален го е превърнал явно някой от близките му,не се съобщава кой го е направил от побой шизофреник АМИ АКО Е БАЩА МУ КОЙТО Е ЖЕРТВА НА ВЪЗПИТАНИЕТО ПО ТОШОВО ВРЕМЕ??Аз познавам три трагични случая само в "родната казарма"УБИТО МОМЧЕ ОТ ГЕНЕРАЛСКИ СИН,ПРОСТО ТАКА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ,ПОЛУДЯЛО МОМЧЕ ОТ ГАВРИ И ТАКОВА КОЕТО БЕШЕ НА ПРАГА НА ЛУДОСТТА ТА ВУЙЧО МУ СЛЕДОВАТЕЛ В "НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ"ТРЯБВАШЕ ДА ГО СПАСЯВА ОТ УЖАСА В"РОДНАТА КАЗАРМА"!!А само там ли е било,ТОТАЛЕН ФАЛШ И ПЪЛЕН РАЗВРАТ БЕШЕ.
44
4
 
9
 
! Отговори
ф преди 6 години
Журналистите подлудиха планетата Земя .
43
7
 
20
 
! Отговори
Тео преди 6 години
За жалост е така. Живея в Германия, имам позната работи в психиатрично заведение. Нямате си и на представа колко като този Роналд има. Но в "демократична" германия става така - ако един път направи подобно нещо - лудница. Втори път понечи да удари някой, спринцовката и повече лудница. Ако не си пие хапчета, всичко се записва в досието му и на шестия седмия път като се разбеснее с каквото му попадне идват ченгетата и го РАЗ_СТРЕЛВАТ. Това не е шега, истина е. Случва се често. Не се говори много!
42
4
 
13
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Вярно че имаше много лудници, ама много добре си спомням и колко много имаше по улиците. Не се заблуждавай че някои новини които не са били обществено достояние не са били факт. Ако си имал роднина в милицията нямаше да мислиш че тогава е било по-различно.