Шизофреник, психар, убиец... Броди край търновски училища

Роналд Стоянов уби майка си, но не влезе в затвора
12 яну 2018 18:30, Екип на Dnes.bg
112
Шизофреник, психар, убиец... Броди край търновски училища
Снимка: МВР

Родители на ученици във Велико Търново се притесняват от свободно обикалящ психично болен престъпник, който така и не влезе в затвора.

"Роналд Стоянов, който е болен от шизофрения и преди години извърши тежко престъпление, е забелязан да гони деца на новото игрище в квартал "Картала", а в сряда и пред училище "Бачо Киро"! Искам да изостря вниманието на родителите, не оставяйте децата си без надзор! Няма кой да ги опази, няма такъв закон,който да го осъди "до живот", защото е освидетелстван и всички подобни на него!", предупреждава в социалните мрежи притеснена майка от Велико Търново.

Още по темата

Съдът във Велико Търново одобри предложението на специализираната психиатрична болница в Церова кория и така младият мъж, който уби по особено жесток начин родната си майка и страда от параноидна шизофрения, бе пуснат на свобода на 30 август 2016 г., припомня "Труд".

Жестокото убийство бе извършено на 25 юли 2012 г. Тогава трупът на 43-годишната Нели Стоянова бил открит от съпруга й Стоян в семейното жилище на улица "Александър Бурмов". По тялото на жената бяха установени над 25 порезни рани. Часове по-късно полицията задържа синът на убитата – Роналд Стоянов, който бродеше полугол из Търново.

Младежът бе пратен в психиатрията на затвора в Ловеч, където установиха, че е невменяем и не може да бъде съден. След 4-годишно лечение психиатрите в Церова кория са установили, че Роналд не е опасен, а грижата за него ще бъде поета от баща му Стоян Стоянов, който след убийството обвини властите, че искал синът му да бъде пратен на лечение и преди това, но никой не искал да го чуе и заради това той заклал майка си.

Роналд Стоянов се разболял от шизофрения през 2010 г. след побой. След това обаче отказвал да пие изписаните медикаменти. Започнал да нарича и двамата си родители демони, да не се прибира и да скита из Велико Търново с нож на кръста.

Младият мъж е роден в Австрия и е единствено дете. Баща му се занимавал с търговия на стари автомобили и периодично пътувал до Австрия и Германия, откъдето внасял колите. Майката Нели дълго време работела в Германия, но се върнала във Велико Търново малко преди да бъде убита.

Сега на свобода, не е ясно дали мъжът пие лекарствата си, но пореден родител алармира, че се е дължал агресивно с деца в района на търновското училище "Бачо Киро". Сигналите породиха ответни реакции и вече родители от съседни училища не позволяват на децата си да ходят и да се прибират сами от школото до вкъщи.


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
7
 
! Отговори
ф преди 1 година
Журналистите подлудиха планетата Земя .
43
6
 
17
 
! Отговори
Тео преди 1 година
За жалост е така. Живея в Германия, имам позната работи в психиатрично заведение. Нямате си и на представа колко като този Роналд има. Но в "демократична" германия става така - ако един път направи подобно нещо - лудница. Втори път понечи да удари някой, спринцовката и повече лудница. Ако не си пие хапчета, всичко се записва в досието му и на шестия седмия път като се разбеснее с каквото му попадне идват ченгетата и го РАЗ_СТРЕЛВАТ. Това не е шега, истина е. Случва се често. Не се говори много!
42
4
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
Вярно че имаше много лудници, ама много добре си спомням и колко много имаше по улиците.
Не се заблуждавай че някои новини които не са били обществено достояние не са били факт.
Ако си имал роднина в милицията нямаше да мислиш че тогава е било по-различно.
41
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
странно-когато някой е луд не може да го съди закона,понеже не може да разсъждава,демек като животните е,а когато лъв или мечка убие някого ,веднага ги ликви дират.Та тъй, да обобщим,ако е човек, да го съдят по хорските закони,ако е животно да го ликвидират ,или той е някакво трето състояние ,като третия пол.След като той може да посяга на всекиго без последствие,предлагам закона да позволи на всеки да посяга на него без последствия и готово,правосъдие ще има,бързо и ефективно.
40
1
 
5
 
! Отговори
Краси КънеФфФ преди 1 година
Дебна го с приза Човек на годината!
39
2
 
16
 
! Отговори
Пончо преди 1 година
Нямам думи, в тая *** стана по страшно и от джунглата, убийци си се мотат на свобода по улиците уестърн,боже боже, и докога ще я караме така? Ако същия убие дете какво правим? От мен ако зависи отдавна да са го изяли червейте тоя,страшно стана вече пичове.
38
10
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
Как беше по времето на "лошия" социализъм ?
Такива болни хора бяха въдворявани в психиатрични болници или лудници. Там те прекарваха остатъка от живота си като в много редки случаи, някои от тях бяха връщани в обществото и то само и единствено, ако има доказано подобрение в състоянието им.
По времето на "лошия" социализъм имаше грижа за нормалните.
За държавата бяха важни хората, а не кучетата. Бяха важни нормалните, а не ненормалните.
В днешните времена на извратена псевдодемокрация е обратното
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незаконния син на бойко с цветелина. Не знаех че са го кръстили Роналд
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като няма доживотен затвор има доживотна лудница ,защо е на свобода
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родители, самоубийте го скоростно.
34
10
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
След като от нормален са го превърнали в ненормален УМИШЛЕНО са го оставили сред нормалните, за да ги тероризира.
По същата причина защитават толкова много уличните кучета, а не ги е грижа за уличните котки например ...
Целта е една - да бъдат тормозени НОРМАЛНИТЕ !
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХА-ХА-ХА-ховеца куку болшевик дойде,ПАЗЕТЕ СЕ,може да е той тоя от Търново,демокрацията му виновна ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА ЛУДАКО.
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой трябва да се грижи за такива,щом има жив родител ТОЙ ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ АКО БОЛНИЯТ МУ СИН ИЗВЪРШИ НЯКОЕ НОВО ЗЛО!!Стига безоотговорност,другите по болниците,не може психари на свобода абсурд.Мани не говори за САЩ че там на един път по десетки са избивани баш от такива като тоя на снимката.
31
5
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
Евроатлантическата фасадна демокрация е замислена така, че да тероризира нормалните и да толерира ненормалните като се старае все по-голяма част от първите да превръща в такива от вторите.
Това момче е било някога нормално ... Станало е ненормално вследствие на побой.
Сиреч от първия вид хора - нормалните са го превърнали в ненормален. След това го пускат свободно да се раздхожда по улиците вместо да се опитат да го лекуват (дори и принудително), както това се правеше по времето на Тодор Живков
30
3
 
16
 
! Отговори
До US паспорт преди 1 година
Ти като си в САЩ по какъв въпрос вземаш отношение. Стой си там и стреляй с оръжието си. Тук е България и е проблем на тези, които сме избрали да останем тук. Какво сравняваш САЩ с Бг. Не сме прим@ти,знаем ги нещата.
29
10
 
4
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Нищо му няма на момчето. Млад и умен българин с десни виждания. Комунистите са скалъпили тези обвинения.
28
7
 
7
 
! Отговори
us паспорт преди 1 година
И тук в САЩ има психари, но тук има съд и полиция, и хората в САЩ имат повече права като правото да носят оръжи.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите са виновни!
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха..... Айде сега пак ББ виновен. Ми тези закони да не ги е писал той бе?Луд в затвор не влиза. Какво да направи, да го утрепе или да му дава хапчетата редовно?Как все някой друг ви е виновен?Как все чакате някой да ви даде, някой да ви донесе просперитет. Вечно обвинявате друг за собствените си провали. Къде по света не стават такива неща, къде по света няма психично болни? Кой да го следи да си взема хапчетата? Путин,ББ,Радев ли?
25
6
 
9
 
! Отговори
tonygl преди 1 година
Значи единственият изход е неговия баща да си го ликвидира щом няма закон да го лови. Става също и някой друг баща, чието дете е заплашено от този.